Na hlavní role herečka Karolína Slunéčková moc štěstí neměla, ovšem v těch menších dokázala zazářit. Měla dokonale přirozený projev a dokázala se vcítit do každé role. Nezapomenutelné byly její televizní výstupy, zejména v estrádách. Uměla i skvěle zpívat, což předvedla v hudební komedii To byla svatba, strýčku, do paměti diváků se zapsala díky filmům Pomerančový kluk a Vítr v kapse, anebo díky seriálům Žena za pultem, Dynastie Nováků či My všichni školou povinní.

I když byla plná energie a radovala se ze života – skutečně byla takovým sluníčkem, k čemuž ji předurčovalo i její jméno, navíc byla úspěšná v práci i doma – nedokázala se však ubránit černým myšlenkám, pokud šlo o zdraví. Hodně kouřila a jejím největším strašákem byla rakovina plic. Nakolik propuknutí nemoci s velmi rychlým spádem ovlivnila její psychika, to lze dnes už jen těžko říci. Faktem ale je, že Slunéčkovou zlomila smrt její nejlepší kamarádky, herečky Niny Popelíkové (†61), která právě této chorobě podlehla.

Video
Video se připravuje ...

Audiovzpomínky Švorcové (†83): Část namluvila sama herečka, kterou proslavila role v Ženě za pultem! MV knihy

Od té doby žila Slunéčková v permanentním strachu. Diagnózu rakoviny ostatně měla v rodině... „Propadla panické hrůze, že jako silná kuřačka dopadne stejně, a bohužel, přesně tak to dopadlo. Šlo to velmi rychle. Zemřela pouhý rok po Nině,“ vzpomínala na Slunéčkovou její kolegyně Jiřina Jirásková (†81), po jejímž boku se objevila třeba v komedii Brouk v hlavě.

Nemoc u Slunéčkové propukla krátce před premiérou filmu Ten svetr si nesvlíkej, na níž se kolegům svěřila s problémy. „Řekla, že někde musela strašně nastydnout, že se nemůže zbavit kašle, že ji z toho už bolí i na hrudi,“ prozradila Stella Zázvorková (†83), jež si v této legendární komedii zahrála zákeřnou tchyni.

Slunéčková, která byla vdaná za herce Rudolfa Vodrážku (†68), s nímž měla stejnojmenného syna (63), pak svým bližním doslova chřadla před očima. Přesto však prakticky do poslední chvíle natáčela. Zesnula v pouhých devětačtyřiceti letech v závěru natáčení válečného snímku Větrná setba. Při nezbytných postsynchronech jí proto musela propůjčit svůj hlas herečka Eva Jiroušková (†83).

Vždy usměvavá Slunéčková zákeřné nemoci podlehla 11. června 1983 a je pohřbena v obci Lnáře nedaleko Strakonic, kde to milovala – měla tam chalupu, chodila na maliny, do přírody, vařila, věnovala se dokonce i kutilství a starala se o zahrádku i rodinu.

Fotogalerie
21 fotografií