Oslavu svých 50. narozenin pojal houslista Pavel Šporcl vskutku velkolepě. Pražskou Lucernu se mu podařilo zaplnit gratulanty a na pódiu se vedle něj vystřídaly samé hvězdy českého showbyznysu. 

Houslistu po celou dobu doprovázel orchestr, ale také třeba kapela divadla Semafor. Mezi prvními hosty, s nimiž si Šporcl zahrál, byl saxofonista Felix Slováček (79). Pánové si pěkně zanotovali a pak už ho vystřídal rocker Petr Janda (80) z kapely Olympic.

Další, kdo si na pódiu zabrnkal na kytaru, byl kytarový virtuóz Lubomír Brabec (69) a nelze opomenout ani vynikající vystoupení Vojty Dyka (37). Toho po celou dobu z hlediště pozorovala jeho žena Tatiana Dyková Vilhelmová (44), která u toho popíjela vodu. 

Na závěr pak přišlo překvapení v podobě Šporclových holek, tedy manželky Báry Kodetové (52) a dcer Sophie (13) a Violety (15), které si s ním společně zazpívaly. Obě dcery jsou po tatínkovi nadané, starší Violeta hraje na housle, mladší Sophie na violoncello. 

Jako dárek dostal Pavel luxusní dort ve tvaru modrých houslí s pěti svíčkami. Tedy jedna svíčka za jednu dekádu jeho života. Pogratulovat do zákulisí mu pak přišla maminka a také tchyně.

Z řad slavných potom moderátorka Světlana Witowská s partnerem Petrem Kolářem. Ti mezi elegantně oblečenými hosty vyčnívali, když se v Lucerně objevili v džínách. Zřejmě zapomněli, že na takový galavečer by se hodilo dodržet večerní róbu a oblek.

Šporclův koncert si užil také zpěvák Vlasta Horváth (45) s manželkou či neúspěšný kandidát na prezidenta Jiří Drahoš s chotí. 

Video
Video se připravuje ...

Všechno oblečení na mě visí, říká před padesátinami Pavel Šporcl Luboš Procházka

Fotogalerie
51 fotografií