Krampol to nechápe, protože audioknihu biografie Belmonda namluvil už před šesti lety. O celé situaci se dozvěděl od novinářů. „Co prosím? Vždyť jsem to namlouval už před lety. Je to hotové, proč nevysílají tuhle verzi?“ ptal se velmi překvapeně do telefonu, když mu deník Aha! zavolal.

„Nechápu to! Nic proti kolegovi, ale proč zahodili to, co jsme dávno dělali?“ V hlase bylo znát, že ho tahle zpráva pořádně zdrtila.

Fakta jsou ale jasná. Zaprvé: Audioknihu namluvil Krampol v roce 2017 pro vydavatelství Práh, jež je majitelem práv, která evidentně nebudou levná. Zadruhé: Český rozhlas má k četbám na pokračování jasná pravidla, podle kterých například nevysílá zakoupené audioknihy, ale četbu si vyrábí sám - mimo jiné s přesnou stopáží pro jednotlivé díly. „Za vším je dramaturgický záměr,“ zní z Českého rozhlasu.

„Je jasné, že stanice ČRo Dvojka mohla oslovit na přemluvení knihy pro rozhlasový formát přímo pana Krampola. Byla si ale vědoma toho, že v poslední době bojuje se zdravotními problémy, a proto sáhla po náhradníkovi,“ řekl Aha! zdroj z veřejnoprávního média, jenž si nepřeje být jmenován. „Já si kolegu poslechnu, jasně…“ reagoval na to zdrcený Krampol.

Ivan Řezáč je svým hlasem podepsán pod řadou audioknih z poslední doby. V televizi jsme ho například mohli vidět jako funkcionáře v seriálu Zdivočelá země. Od roku 2008 je také členem souboru Divadla na Vinohradech.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Krampol: Štve mě, jak ze mě všichni dělají chcípáka. Šárka Stejskal, Elmer Carvalho

Fotogalerie
70 fotografií