Její rodiče se rozvedli v zastoupení, když chodila do druhé třídy. Lejla mluvila s otcem následně už jen ve svých 12 letech, ozval se sice ještě o šest let později, o tom se už ale dozvěděla jen od své maminky.

Setkání v hotelu

V roce 2009 pracovala Abbasová jako tisková mluvčí na ministerstvu pro lidská práva, kde se dala dohromady s tehdejším ministrem Kocábem. Ten jednoho dne dostal pozvání od nového vedoucího úřadu pro Súdán, a tak s sebou vzal jako posilu právě Lejlu.

„Bylo to v nějakém hotelu, který byl celý prosklený. Pamatuju si, jak přicházím a vidím tam skupinu asi dvaceti lidí. Otevřu dveře a všichni se otočí a říkají - ty jsi celý Abbas! A já se úplně vyděsila, dodnes je mi z toho ouzko,“ přiznala Abbasová. „Ve finále z toho vzešel asi dvouhodinový večer, kde polovina těch lidí mýho tátu znala, protože byl velmi politicky aktivní - a vlastně je dodnes,“ vysvětlila. Otec Lejly Abbasové byl, včetně jeho starších sester, vězněn v Súdánu kvůli boji za lidská práva.

Na bodu mrazu

Za otcem se nakonec Lejla rozhodla vydat i s mladší sestrou. Potkaly se s ním na půli cesty - v Egyptě. „Bylo to hrozně zvláštní, protože se tam ukázalo, že táta je v mnohém typický Afričan. Nijak nevnímal těch třicet let a do toho se mu podařilo stát se v silně prohibičním Súdánu alkoholikem,“ prozradila Lejla.

„Takže komunikace s ním byla komplikovaná. Vždycky nás s velkou pompou přijal a pak nám po dobu našeho pobytu volal, že dneska už určitě přijde. Dorazil vždycky na poslední noc, vytáhl nás mezi svoje kamarády, kde nás vozil jako opičky, že tohle jsou ty jeho dcery, a zase jsme odjely,“ popsala v pořadu Povídej na CNN Prima News zklamaná Abbasová s tím, že momentálně je její vztah s otcem na bodu mrazu.

Láska z ministerstva

S Michaelem Kocábem se dala Lejla Abbasová dohromady v roce 2009, o dva roky později se jim narodil syn David. Rozešli se ke konci roku 2014, což Kocáb nesl velmi těžce ještě několik let poté.

Zemětřesení jim změnilo život

Rodinu nynějšího partnera Lejly Abbasové, tureckého podnikatele Volkana Kaynaka (50), zasáhlo nedávné zemětřesení v Turecku, kdy přišel o šest členů rodiny. „Nemůže se s tím vyrovnat,“ přiznala Lejla.

Video
Video se připravuje ...

Lejla Abbasová odhalila své prohřešky z mládí. Lucíja Veselá

Fotogalerie
68 fotografií