Neznámý muž měl doma repliku koruny a prstenu dlouhých 11 let. „Měla jsem autogramiádu v Brně a pán mi šperky přivezl. Byla jsem zaskočená,“ svěřila Tereza. Vše se odehrálo tak rychle, že se ani nestačila zeptat dárce, jak se jmenuje, odkud pochází, a hlavně na historii šperků. „Moc prosím toho pána, aby se mi ozval! Zaslouží si být označen. Je to totiž neuvěřitelné,“ vzkázala Brodská na svém instagramu.

Stále na lůžku

S královskými dary se dokonce pochlubila své mamince, která je už přes 7 let v centru dlouhodobě nemocných v pražském Motole, protože po kolapsu potřebuje čtyřiadvacetihodinovou péči. Královna z Arabely totiž trpí odumíráním bílé hmoty mozkové a je připoutána na lůžko. Dcera Tereza ji pravidelně navštěvuje a při poslední návštěvě vzala s sebou i korunku s prstenem.

Nejsem škrt

„Maminka byla nadšená! Akorát mně ten prsten bere a pořád s ním divně kroutí... Nechápu proč,“ smála se herečka. „No, kdyby si někdo chtěl zakroutit, půjčím, ať nejsem škrt!“ vtipkovala Brodská na sociálních sítích.

Rozkradené šperky

Veškeré rekvizity z Arabely jsou pečlivě uchovávány v Barrandovských kostymérnách a skladech. Čas od času se ale objevují na putovních výstavách po hradech a zámcích. Kromě prstenu, který se dochoval už jen v jednom exempláři, protože ostatní kdosi rozkradl, je největší zájem o cestovní plášť, létající kufr, kouzelný zvoneček, sedmimílové boty či křišťálovou kouli.

Vzpomínka na dětství

V době natáčení seriálu Arabela bylo Tereze pouhých 12 let. Kromě maminky Jany v něm hrál i její otec Vlastimil Brodský (†81), který představoval krále Hyacinta. „Tatínek s maminkou dokonce připravili exkurzi na natáčení pro celou mou třídu, sehnali autobus a jeli jsme na natáčení exteriérů na nějaký hrad nebo zámek,“ svěřila se Brodská.

Video
Video se připravuje ...

Arabela je výkladní skříní špičkových triků. Seriálový fenomén s nejlepšími českými herci znají i v Austrálii Videohub

Dáda si koupila šaty Xenie

V barrandovském fundusu opečovávají na 50 šatů krále, královny i obou princezen a dalších kostýmů ze seriálu Arabela. Krásné róby jsou převážně dílem oscarového kostýmního výtvarníka Theodora Pištěka (90). Neobvyklé šaty princezny Xenie odkoupila její představitelka Dáda Patrasová (66) od České televize pro vlastní dětské pořady.

Video
Video se připravuje ...

Tereza Brodská (53) slaví 25 let s manželem Herbertem Slavíkem: Promluvila o milencích! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
24 fotografií