Fitness trenér Filipi, kterého pustili ze špitálu na Valentýna, absolvoval v narkóze tzv. mikrochirurgickou dekompresi páteře. Zákrok mu prováděl v pražské Nemocnici Na Homolce věhlasný neurochirurg MUDr. Jiří Chrobok (65) pod mikroskopem pomocí diamantové frézy. Lidově řečeno – uvolňoval mu nervové kořeny bederní páteře, které tlačily na kosti a způsobovaly velké bolesti.

Zákrok trval necelou hodinu. Teď je Filipi v domácí rekonvalescenci. „Potom musí nastoupit rehabilitace a během pár týdnů je fit,“ řekl Aha! jeho operatér, který od mládí boxuje, takže si spolu rozuměli.

Zachránil Kratochvíla

Chrobok operoval i otce jejího jediného syna Filipa (27). Divadelníkovi Petru Kratochvílovo hrozilo ochrnutí a v roce 2002 mu měnil celý pátý obratel krční páteře za náhradu pomocí fixace, takže má v krku kolem deseti šroubů. Zákrok trval přes dvě hodiny a rekonvalescence byla dlouhá.

Operuje celebrity

Chrobok měl na sále i zlaté olympioniky Aleše Valentu (50), Jana Železného (56), slavíka Karla Gotta (†80), fotbalového trenéra Karla Brücknera (83) a naposledy moderátora Videostopu Jana Rosáka (75) s vyhřezlou ploténkou.

Video
Video se připravuje ...

Lucie Bílá: Vítězství ve Slavíkovi neočekávala. Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
41 fotografií