Po bezmála deseti měsících skončilo prověřování úmrtí Jakuba Vyskočila - majitele firmy BusLine, která patří mezi největší autobusové dopravce v Česku.

Policisté uzavřeli svou práci v této věci se závěrem, že se jednalo o sebevraždu, a případ nakonec odložili. „Policejním orgánem nebyly zjištěny žádné skutečnosti, které by zakládaly podezření, že smrt Jakuba Vyskočila byla zaviněna jednáním jiné osoby,“ potvrdil pro Seznam Zprávy písecký okresní státní zástupce Zbyněk Polívka.

Tělo podnikatele našli loni na začátku května u rybníka Horní Roudný na Písecku, desítky kilometrů od jeho domova. Podle Ivana Vyskočila to je místo stvořené pro vraždu. „Tam kdybyste vystřelili z kanónu, tak to nikdo neví. Ale já si nemyslím, že to bylo tam. Já si myslím, že tam ho vyhodili,“ je přesvědčený herec.

Policisté mají jasno v tom, že se Vyskočil zastřelil pistolí. „Nebyla zjištěna žádná obranná zranění, ani stopy po zápasu,“ doplnil žalobce.

Zkoumal se i dopis na rozloučenou, který podnikatel nechal ve své ložnici a který podle odborného zkoumání skutečně sám napsal. „Dynamika písma odpovídá dynamice písma jmenovaného (Jakuba Vyskočila), současně i kvalitativní projev je shodný,“ uvedl žalobce. 

Fotogalerie
33 fotografií