Není to tak dlouho, co role v seriálech striktně odmítala. Nechtěla se učit kvanta textů, škrtat v pracovním diáři divadelní zájezdy a trávit tolik času v jednom projektu.

První dobový seriál Novy Zlatá labuť o stejnojmenném obchodním domě ale přijala prý hned. „Máme tak dobrý scénář, že ji to přesvědčilo a neodolala,“ prozradila Blesku kreativní producentka Klára Follová. A hned prozradila i to, co bude Daniela v seriálu hrát: „Diváci ji budou vídat jako matku rodu. Manželku pana Kučery, což je patriarcha rodu a majitel Zlaté labutě. Je to jedna z důležitých linek seriálu.“

Ten je zasazen do přelomu 30. a 40. let a pojednává o osudech lidí spjatých s chrámem nákupů a luxusu tehdejšího Československa. A bude i v dobré herecké společnosti.

Slavný manžel

Jejím seriálovým manželem je Petr Kostka (84). „Jsou to legendy a naprostí profesionálové, takže spolupráce s nimi je geniální! Ostatně naši herci jsou všichni velice vytížení, ale všichni nám vyšli vstříc,“ dodala Follová. Setkání s novináři se Kolářová ale nezúčastnila.

Nešetřilo se

Nova natáčení pojala ve velkém stylu. Rekvizitářky sháněly nábytek a další unikátní předměty z doby okupace Československa nejen po českých bazarech, ale v celé Evropě! A místo toho, aby tvůrci hledali vhodný obchodní dům, nechali si ho v ateliérech celý postavit. Architekti to museli stihnout za rekordní tři měsíce. Kdy se diváci seriálu dočkají na obrazovce, ale zatím prozradit nechtějí, určitě to ale bude v první polovině příštího roku.

Hvězdy v chrámu luxusu

Seriál diváky zavede do nablýskaných interiérů stejnojmenného obchodního domu, kde se spojí osudy obyčejných lidí hledajících svůj kousek štěstí spolu s československou smetánkou, užívající si luxusu doby. Za vyleštěnými výlohami zatím kráčí dějiny v podobě okupačních vojsk německé armády. Pod režijním vedením Braňa Holička a Bisera A. Arichteva se v seriálu představí celá plejáda hereckých es, jako například Marta Dancingerová, Vojtěch Vodochodský, Beata Kaňoková spolu s legendami českého herectví Petrem Kostkou, Danielou Kolářovou či Svatoplukem Skopalem.

Jaro na obrazovkách televize Nova: 5 nových seriálů

V první polovině roku 2023 hodlá Nova diváky oblažit hned pěti novými seriály. Vedle již zmíněné Zlaté labutě půjde o druhou řadu krimiseriálu Odznak Vysočina, mírně pozdržené Případy mimořádné Marty, rodinný komediální seriál Jedna rodina a další premiérové díly úspěšné kriminálky Specialisté.

Víc rodičů je více lásky – o tom diváky přesvědčí JEDNA RODINA. Komediální seriál bude vyprávět příběhy tří rodin svedených dohromady nejen střídavou péčí o potomky vlastní, vyženěné a vyvdané. V hlavních rolích se diváci mohou těšit na Terezu Kostkovou, Filipa Blažka, Tomáše Jeřábka a další.

Osvědčení SPECIALISTÉ opět pozmění své složení. Po třech letech se vracejí David Prachař (63) se Zuzanou Kajnarovou (40). Kromě nich se objeví zcela nové postavy v podání Matouše Rumla (37) a Marka Lambory (27).

PŘÍPADY MIMOŘÁDNÉ MARTY – v hlavní roli se ztřeštěnou Tatianou Dykovou (44) a suchopárným Romanem Zachem (49) – mají kriminální zápletky. Nova je plánovala odvysílat už na podzim, operativně je ale pozdržela k uvedení během jara. Marta je původně uklízečka, která se ovšem díky svým geniálním postřehům a neovladatelné touze zasahovat do věcí posune do úlohy konzultantky na oddělení vražd.

Krimiseriál ODZNAK VYSOČINA – se na obrazovky vrací téměř přesně po roce. Nesourodé pětici vyšetřovatelů (mj. M. Suchánek, M. Hoffman) opět bude šéfovat kapitánka Dana Skálová (Monika Hilmerová) a té pak kvůli jejím nestandardním postupům bude šlapat na paty nová postava šéfa krajské kriminálky.

Video
Video se připravuje ...

Léto s kovbojem. Kovboje chtěl hrát Vízner a Kolářová si během natáčení užila své. Videohub

Fotogalerie
19 fotografií