Třeba ta, jak v 60. letech vyzkoušel přímo za asistence slavného profesora Stanislava Grofa (91) drogu LSD. Nebo skutečnost, že během svého života okusil v rámci postelových hrátek sado-maso. „I já jsem slyšel, že s bolestí úzce souvisí rozkoš. Zkoušela to se mnou jedna kamarádka, ale nějak to u mě nefungovalo,“ rozpovídal se tehdy Slavík.

Kvůli dětem

Když pak ale v době Gottových 70. a 75. narozenin vycházely třaskavé pasáže z knihy znovu na veřejnost, měl doma - jako už ženatý muž - co vysvětlovat. „Ivance vadí, že se o tom píše. Hlavně kvůli tomu, že je mojí ženou a jak teď vypadá… I když se jí to netýkalo,“ vysvětloval kdysi deníku Aha! Gott. „A pak taky kvůli našim dcerkám! Ivanka nechtěla, aby se takové věci o tatínkovi dozvídaly,“ dodal.

Jako bible?

Podle našeho zjištění měl Karel společně s Ivanou Sarvašovi před 13 lety telefonovat, zda by šlo zařídit, aby už jakákoli média nemohla z knihy, v níž byl tolik upřímný, do budoucna citovat. Sarvaš měl ale Gottovým vysvětlit, že nic takového zařídit nejde. „Jako by chtěl někdo zakázat citovat z bible,“ řekl tehdy Gottovi.

Pikantní trojka s Gottem

Velmi kontroverzní pasáží v knize Jak to vidí Gott je vzpomínka na 80. léta v Mnichově, kde se Karel na jedné diskotéce seznámil s vdanou ženou, která ho pak pozvala k sobě domů. A děly se tam věci! „Přišli jsme do jejího malého bytu, otevřeli jsme sekt… a až jsem byl překvapený, jaký to mělo spád. Během chvíle jsme byli v tom nejlepším. Tak asi po patnácti minutách ale zpoza závěsu vyběhl nahý chlap (manžel dotyčné ženy - pozn. red.) a vrhl se na mou partnerku, a nedbaje, že jsem na ní já, svou potřebu s ní dokonal,“ zavzpomínal Slavík.

Video
Video se připravuje ...

Bohuš Matuš: Gott mi pomohl dostat se z depek a vyhoření. 

Fotogalerie
39 fotografií