Jitka Zelenková je brněnská rodačka, která má hudbu v genech po rodičích. Už v roce 1967 se stala vítězkou celostátní soutěže Talent a od té doby její popularitu už jenom stoupala. A není divu, kromě sametového hlasu totiž vynikala i krásou.

Spolupracovala s nejlepšími českými hudebníky a skladateli. Byla sólistkou Karla Gotta (†80), spolupracovala s Orchestrem Ladislava Štaidla i s Orchestrem Gustava Broma a s mnoha a mnoha dalšími osobnostmi.

V pracovní sféře se jí neuvěřitelně dařilo, v osobních vztazích už to bylo o něco horší. Zelenková se nikdy nevdala, a i když přiznala, že jí občas chybí chlapská ruka a láskyplné objetí, nijak si kvůli tomu nestýská. "Jsem takový svobodný pták. Narodila jsem se ve znamení Blíženců, jsem pořád v rozletu a nerada se přizpůsobuju," svěřila se deníku Aha zpěvačka.

"Mně se líbili vždycky muži, kteří nebyli takzvaně hodní," prozradila. Ale takoví se podle ní nedají sloučit s klidným životem. "Jakmile se mi někdo líbí, tak je to varovný znak: Dobře si ho prohlídni! To víte, tihle záporáci mají šmrnc," svěřila, pro jaké muže měla a dodnes má slabost.

Video: Jitka Zelenková: Zcestovala celý svět, dvě nejkrásnější města jí ale chybí!

Video
Video se připravuje ...

Jitka Zelenková: Zcestovala celý svět, dvě nejkrásnější mětsa ji ale chybí! Kisa Císařova, Aleš Brunclík

Fotogalerie
28 fotografií