Karel Gott byl magnetem na lidi. Spolupracoval s největšími hvězdami, v dokumentu ale promluvily jen některé. S Jiřím Suchým (80) zavzpomínal na to, jak ho s Jiřím Šlitrem (†45) objevili pro Semafor. S Láďou Štaidlem (†75) se špičkovali, kdo měl větší nervy na davy fanynek, s Evou Pilarovou (†80) si skládali komplimenty a s Martou Kubišovou (79) si vyříkával dobu, kdy ona měla stopku, zatímco on koncertoval po celém světě.

Mrzí je to

Záběry a promluvy s dalšími klíčovými spolupracovníky, dlouholetým Karlovým souputníkem Felixem Slováčkem (78) nebo s kolegyněmi Jitkou Zelenkovou (71), Hanou Zagorovou (75) či Helenou Vondráčkovou (74), se ale do dokumentu z časových důvodů nedostaly. A to trvá 133 minut! „Co se dá dělat? Já chápu, že ten film není nafukovací,“ řekl Blesku Felix. Ostatní zpěvačky vystřižené z filmu to komentovat nechtějí, ale podle informací Blesku je situace mrzí. „Vše měla na starosti Olga Špátová, Ivana do toho dramaturgicky zasahovala jen minimálně,“ řekl nám k tomu zdroj z okolí režisérky.

Jako bonus

Nezveřejněné záběry by se měly objevit jako bonus na DVD s filmem Karlem, které se má na trh dostat během prvního pololetí letošního roku.

Bez Dominiky

Ve filmu také chybí záběry z posledního setkání Karla Gotta s jeho staršími dcerami v létě roku 2019. Dominika (48) si totiž jejich zveřejnění nepřála. „Vypadám tam příšerně, jsem oteklá po alkoholu a lécích,“ komentovala to poté, co se s režisérkou na nezveřejnění záběrů dohodla. Ostatní tři dcery (Lucie, Charlotte a Nelly) v dokumentu vystupují.

První střih měl sedm hodin

Režisérka Špátová popsala, že střih dokumentu byl velmi náročný. „První střih měl přes sedm hodin! Musely jsme to dále zkracovat, až jsme došly k momentu, kdy už jsme nic dalšího vystřihnout nemohly a film měl stále přes dvě hodiny,“ popsala před loňskou premiérou.

Video: „Na život!“ připíjí si Karel Gott v ukázce z filmu KAREL

Video
Video se připravuje ...

„Na život!“ připíjí si Karel Gott v ukázce z filmu KAREL Bontonfilm

Fotogalerie
54 fotografií