Plavovlasá kráska Vlastina Svátková, která si zahrála ve filmech GangsterKa či Můj příběh a která měla malý, ale významný štěk v bondovce Casino Royal, teď prožívá velmi těžké chvíle. Na věčnost se totiž odebrala její milovaná babička, s níž měla podle všeho velice blízký vztah… a na kterou navždy bude mít spoustu krásných vzpomínek. S některými se pochlubila na sociální síti u dojemného snímku, na němž něžně drží svou ruku na ruce babiččině.

„Na mojí svatbě vydržela tančit nejdéle a pak měla nateklý nohy tak, že musela domů bosa. I ve svých skoro 90 letech a zlomeným obratlem chodila pravidelně okopávat brambory. I když už moc necítila ruce, pořád nám všem pletla svetry, ponožky a čepice, protože se prý musí zbavit zbytků vlny. Chodila si povídat se slepicemi a ty pak snášely dvakrát tolik vajec. Pokaždé, když jsem za ní přijela, zeptala se, jestli se koukám na TV Šlágr. A když jsem řekla, že ne, tak se tomu divila,“ zavzpomínala na ni Vlastina na instagramu.

Video
Video se připravuje ...

Herečka Vlastina Svátková: S o 7 let mladším přítelem ji to sekne! Markéta Reinischová

Kromě toho jí babička dávala i docela důležité rady do života. „Když jsem jí volávala, tak mi nezapomněla říct, že hlavně nemám na nikoho mrkat, ať zase nepotkám nějakého blbce. A pak jen koukala, kolik jsem jich ještě potkala. A znovu se tomu divila…“ pokračovala Vlastina, která má za sebou dvě nevydařená manželství, s režisérem a scenáristou Danem Svátkem (47) a s producentem Jiřím Kounickým (43). A ještě předtím si prošla vztahem, v němž se stala obětí domácího násilí.

Hereččin smutek je nyní zcela pochopitelný, stejně jako přání, aby na ni babička z nebe dávala pozor. Svou podporu jí skrze internet a prostřednictvím emotikon a lajků vyjádřila celá řada fanoušků i kolegů z umělecké branže, například zpěvačka Martina Pártlová (43), moderátorka Martina Jandová (53), modelka Kateřina Sokolová (33), herečka Jana Plodková (41) a další. A všichni se shodovali na jediném – babičky by měly být nesmrtelné.

Fotogalerie
54 fotografií