Evženie Rážová nebyla veřejnosti příliš na očích, přesto diváci mohli její práci vídat prakticky denně. Během svého života se podílela na stovkách filmových a televizních projektů, mimo jiné i pro Českou televizi, která její smrt oznámila. 

K těm nejznámějším projektům patří například Bakaláři, Princ a chuďas, Ranč U Zelené sedmy, Sedmero krkavcůO princezně, která ráčkovala, Plaváček a velká spousta dalších inscenací, filmů, pohádek a seriálů.

Náhlý skon Rážové zasáhl kolegy, ale i herce, kteří měli čest s ní spolupracovat. 

Video
Video se připravuje ...

Markéta Hrubešová po dlouhé době u kadeřníka: Radikální proměna! Je z ní jiná žena. Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Některé zprávy člověk číst nechce… třeba tu, že odešla jedna z nejtalentovanějších kostýmních návrhářek Evženie Rážová. Pro většinu lidí jsou kostýmy jen velmi nepodstatnou složkou filmu, tedy pokud se nejedná o nějaký snímek historický, kde si toho nelze nevšimnout… Nicméně pro herce je kostým nedílnou součástí role. Pokud se v něm necítí nebo mu není blízký, je na malér zaděláno. Proto všichni dobří výtvarníci kostýmů bývají také skvělými psychology. A vědí, jak s těmi křehkými hereckými dušemi pracovat. Navíc musejí mít cit pro materiál, detail, domluvit se s hlavním kameramanem a taky výtvarníkem a scénografem… je toho spousta,“ napsala na sociální síť Markéta Hrubešová

A Evženie tohle všechno uměla dokonale. Šťastný let do nebe, Evžulko. Za Tvým milovaným tatínkem. Pozdravuj ho ode mne a dávej na mě seshora pozor. Děkuju za všechny nádherné kostýmy a Tvůj úžasný smysl pro humor,“ dodala herečka. 

Fotogalerie
16 fotografií