Když v roce 2003 krásná Lucie Váchová získala korunku Miss České republiky, nejspíš ji ani nenapadlo, že ji za čtyři roky čeká další významný životní milník. V krásné datum 1. 11. 2007 před ní poklekl její partner a položil jí onu důležitou otázku, na kterou existuje jenom jedna jediná správná odpověď. „David vybral datum 1. 11. záměrně, dobře se pamatuje,“ prozradila na sociální síti bývalá modelka a nynější moderátorka pořadu Sama doma.

A zapamatovatelné číslo nezklamalo. „Zatím ani jednou nezapomněl. Tak jsem zvědavá dnes večer, až bude volat…“ posteskla si. Tento rok poprvé netráví výročí této významné události spolu - David Křížek je totiž aktuálně ve vězení, kde si odpykává trest za zpronevěru. Soud navíc slavnému sportovci letos trest ze tří a půl roku vězení zvýšil - a to na dlouhých pět let. A tak Lucii čeká takových osamocených jubileí daleko více než jenom jedno…

Video
Video se připravuje ...

Radikální změna v životě Lucie Křížkové! Proč moderátorka už nikdy nevkročí do pekárny. Kisa Císařová, Aleš Brunclík

Zásnuby se tehdy každopádně odehrály na exotickém ostrově Morro. Žádost o ruku byla podle všeho spontánní, jelikož s sebou jachtař na cestách neměl ani žádný pořádný šperk, který by své vyvolené navlékl na prstík. Zaimprovizoval a v doprovodu širokého příbuzenstva zakoupil cestou z Madeiry, přes rovník až do Brazílie, docela obyčejný prstýnek u stánku na trhu.

Přestože podle tradic by měl takový zásnubní prstýnek stát tři platy, Křížka přišel v přepočtu na tři stovky. „I kdyby to byl jen prstýnek z trávy, zásnuby jsou vyznáním lásky,“ shrnul romantický akt sportovec. Prsten ovšem modelce po pár dnech nošení zčernal, jak tomu u levné bižuterie bývá, a tak ho už nemohla dále nosit. Doma ho má prý ale stále schovaný - na památku.

„O zásnubách a neobyčejném prstenu za 10 eur, který s Davidem přeplul Atlantik, se píše v knize Plavba snů,“ doplnila ještě Křížková na instagramu, dělajíc tak reklamu na román, co její muž napsal letos v březnu. Nyní půjde autorský počin Davida Křížka do tisku, jelikož sbírka na jeho vydání byla úspěšná, a zhruba za dva týdny si ho budou moci první zájemci zakoupit.

„Kniha vznikla během odloučení od rodiny, v době, kdy se známý sportovec dostal do těžké životní situace. Plavba snů je také sdělením, že i chyby a zaváhání se dají přetavit v něco dobrého, že i v těžké chvíli musíte jít dál, plánovat, doufat a věřit v dobré konce,“ slibuje anotace edukativního románu, co seznámí dětské čtenáře - mimo jiné - se základními pojmy z prostředí jachtingu.

Fotogalerie
47 fotografií