Je to pár dnů, co bývalá tanečnice a baletka Helena Postránecká navštívila Český rozhlas a náhodně se potkala s Gottovým tajemníkem Honzou Adamem (58). „Neznáme se, nikdy jsme se neviděli, ale vy jste určitě paní Postránecká. Okamžitě jsem vás poznal,“ pravil Adam. Paní Helenu to zaskočilo a odvětila: „Jak je to možné?“ A Adam vysvětlil: „Máte pořád šmrnc a jiskru v oku, jako když jste s Karlem Gottem a Jirkou Kornem natáčela v roce 1977 jejich slavnou operetní směs.“ A měl pravdu. Helena se za těch 45 let téměř vůbec nezměnila. Tehdy byla členkou baletní skupiny Josefa Koníčka a vystupovala ve všech pořadech Zpívá Karel Gott, které se točily ve Slaném. A tato směska Operetní svět, kde Heleně klečí u nohou jak Gott, tak Korn, se stala nejproslulejší.

Mami, kde jsou vrásky?

„Honza Adam mě rozhodně potěšil, když mě poznal,“ přiznala Aha! Helena a pokračovala: „Já jsem ale nikdy nepodstoupila žádnou omlazující metodu, máte moje slovo. Nedávno mě navštívil syn, vzal mi tváře do dlaní a říká: Mami, to není možný, kde máš vrásky?“ Tanečnice, která si zahrála i ve filmech, prostě nedovolila, aby ji smrt hereckého barda, se kterým má syna a dceru, převálcovala. Žije pro děti, pro vnoučata, a především pro sebe. „Jsem už v důchodu, ale snažím se být neustále v neklidu. Třeba teď vyrážíme s kamarádkou do přírody na takový ozdravný pobyt. A doma, tam je pořád co dělat. A svět mě pořád baví,“ usmála se zřejmě při vzpomínce na manželův nejslavnější film S tebou mě baví svět.

Oblíbený hrneček

Starat se o Postráneckého vysněný dům v Říčanech, kde jsme Helenu navštívili, není opravdu žádná legrace. „Jsem tu ale šťastná a Václava tu pořád mám. Na jeho pracovnu nikdo nesmí sáhnout. A mám tu také jeho nejoblíbenější hrneček, ze kterého tak rád pil, jeho Buddhy a spoustu dalších věcí, díky kterým ho mám stále na očích,“ vysvětlila Helena a dovolila, abychom si některé věci, ze kterých dýchá herecký bard, vyfotili.

Video
Video se připravuje ...

Druhý pohřeb Postráneckého (†75): Něco tak dojemného jste neviděli! Blesk TV

Fotogalerie
42 fotografií