Smutnou zprávu webu idnes.cz potvrdila rodina Otmara Brancuzského. Herec a dabér se narodil v Jihlavě. V Brně vystudoval fotografii a grafiku, ovšem po ukončení studií působil jako herec v několika amatérských souborech.

K profesionálnímu herectví se dostal v roce 1990, kdy přijal angažmá v Hanáckém divadle v Jihlavě. Následovalo angažmá v Klicperově divadle v Hradci Králové a následně zamířil do Prahy, kde působil v divadle ABC. Od roku 2010 byl členem Činoherního klubu.

Zahrál si v mnoha filmech a pohádkách, i když jeho role byly většinou malé. Vidět jste ho mohli například v pohádce Tajemství staré bambitky, Saxána a Lexikon kouzel, Anděl Páně nebo v Lotrandovi a Zubejdě.

Z filmů jmenujme například Báječná léta pro psa, Bony a klid, ovšem zahrál si i ve filmu oceněném Oscarem a to v Koljovi. „Jsem na to pyšný. Kdo může říct, že hrál ve filmu, který má Oscara. Bylo to moc hezké, dělal jsem se samými chytrými lidmi a profíky,“ uvedl před pár lety v rozhovoru pro MF DNES. Velmi často hrál i v seriálech například v ZOO, Slunečné, Specialistech nebo v Modrém Kódu nebo v seriálu Dáma a Král. 

Přestože pracovní závazky měl hlavně v Praze, táhlo ho to v posledních letech zpět domů na Vysočinu, kde žil v rodném Malém Beranově, kde 22. října i zemřel.

Video
Video se připravuje ...

Slunečná je ve finále: Burešová a Lambora si konečně řekli ANO! FTV Prima

Fotogalerie
15 fotografií