Přísná protiepidemická opatření umožnila pouze nejužší rodině, aby se rozloučila s tmavovlasou kráskou Danielou Krhutovou, která po dlouhé nemoci zemřela minulý týden. Na její poslední cestě ji tak mohlo doprovodit maximálně deset jejích nejbližších. Pozůstalí, mezi nimiž nechyběla jak maminka Krhutové Blažena, tak i její dcera Laura, jíž by mělo být pouhých osm let, se začali scházet již před druhou hodinou odpoledne. Postupně nosili květiny i smuteční věnce – ten největší měl tvar srdce a bylo na něm věnování „Milované s láskou, Richard“. To byl její životní partner.

Další smuteční hosté, kteří do budovy nesměli, čekali před krematoriem. Byli to její kolegové z umělecké branže, kteří se nepočítali k úzkému kruhu rodinnému. Hold Krhutové přišel vzdát například známý moderátor Vlasta Korec (48), herec a dabér Otmar Brancuzský (64), který si s ní mimochodem zahrál ve výše zmiňované Marii Růžičce, herec Ernesto Čekan (48), muzikálové hvězdy Lumír Olšovský (47) a Ivo Hrbáč (47) či moderátorka a herečka Eva Decastelo (42), která o skonu talentované umělkyně jako první informovala na svém facebookovém profilu.

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Andresíkové (†79): Stížnosti a výčitky nad rakví! Do koho se opřel její přítel?

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Andresíkové (†79): Stížnosti a výčitky nad rakví! Do koho se opřel její přítel? Blesk

Pohřeb samotný začal po menších technických nesnázích o půl třetí (přestože původně měl začínat ve 14:15). Během dojemné ceremonie, kterou vedl kněz, došlo i na projekci: bylo promítáno několik písniček, které Krhutová v minulosti nazpívala, společně s klipy, v nichž účinkovala. Přestože byla známější jako herečka, zároveň byla i členkou pětičlenné dívčí skupiny Harém a pod pseudonymem Dania se věnovala pop-rockové hudbě. Technika bohužel zazlobila i během obřadu, a nekonečná smyčka jednoho videoklipu se pak opakovala na obrazovce i během smuteční řeči.

Během písničky Krev toulavá od Karla Gotta (†80), kterou si jistě vybavíte ze seriálu Cirkus Humberto, pak zmizela Danielina rakev za černou oponou, a zesnulá umělkyně se dočkala dlouhého potlesku od všech, co ji měli rádi. Zatímco uvnitř smuteční síně se kondolovalo, některé hvězdy i po skončení pietní akce zůstaly na místě, povídaly si a objímaly se. Především Eva Decastelo nijak neskrývala své dojetí… Jak se ostatně můžete přesvědčit v naší galerii.

Fotogalerie
167 fotografií