Je to přesně 30 let, kdy se film Kamarád do deště II - Příběh z Brooklynu objevil poprvé v kinech. Simona Krainová byla tehdy v Bruselu, kde pracovala jako modelka. Majitelka agentury, pro kterou pracovala, Milada Karasová, jí poslala fax s tím, že ji chce vidět režisér filmu Jaroslav Soukup i scenárista Jaroslav Vokřál. Měla se dostavit na konkurz na hlavní roli do pokračování tehdy nejsledovanějšího trháku Kamarád do deště.

„Moc se jim líbíš a musí tě hned vidět, stálo tam. Podlomily se mi nohy. Lukáš Vaculík a Sagvan Tofi? Proboha! Žrala jsem je - a nebyla jsem jediná. Nahrnula se mi krev do obličeje, bušilo mi srdce jako zvon, nemohla jsem popadnout dech a myšlenky utíkaly zpět do Prahy. Tu roli sakra musím mít,“ pomyslela si tehdy Krainová, která si na tyto chvíle pamatuje naprosto přesně.

Okamžitě přiletěla do Prahy a pospíchala na konkurz. Šok přišel ve chvíli, kdy otevřela dveře a uviděla místnost plnou modelek, jež čekaly na stejnou příležitost jako ona. Zase jí vyschlo v ústech, rozbušilo se srdce, byla nervózní, ale nechtěla to vzdát. „Pak vyšel Lukáš. Pohled do jeho blankytných očí mi vůbec nepřidal na klidu. Jeho filmy jsem milovala. Dýchej! Ozval se u mého ucha Sagi. Usmál se na mě a povídá: Hele, jsi sakra krásná jako nikdo, ještě to musíš uhrát, rozumíš. Tak se sakra soustřeď! Pojď, budeme tu roli zkoušet,“ řekl jí tehdy Sagvan Tofi, který s ní roli natrénoval.

Jak se její výstup blížil, byla čím dál nervóznější. A na moment, kdy ji povolal režisér, nezapomene. „Je tady někde nějaká Simona Krainová? No, to jsem já, pípla jsem. Tak pojďte dál, nemáme moc času, víte, tenhle film se točí za soukromý prachy, panenko, buď budeš fakt dobrá, nebo jdeš domů. Umíš vůbec hrát? Musí to být přesvědčivý a nejlépe na první klapku,“ vrčel na ni unavený režisér. Ona se ale nevzdala, vydala ze sebe všechno.

„Zapla se kamera, já vzala scénář, zhluboka se nadechla a dál ten příběh znáte. Je z Brooklynu. A já už jsem nikdy nebyla nějaká Simona Krainová,“ popisuje modelka, jak začala její kariéra příležitostné herečky. Od té doby její příjmení už znala celá republika.

Video
Video se připravuje ...

Simona Krainová před 50 bojuje s věkem: Poprvé do sebe nechala říznout! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
45 fotografií