„Hodně lidí se tam najde, ale doufám, že na mě nebudou naštvaný. Proč vymýšlet charakter postav, když je dobře znám, akorát jsem si dovymyslel příběh a vtipně ho sepsal. Nejsou tam skutečná jména lidí, ale jak říkám, mnozí se tam najdou,“ přiznal Blesku Bořek, který dal dohromady 15 povídek a knihu pojmenoval Kéž bys tu byla. Jako kmotry si vybral své dlouholeté kamarádky Báru Basikovou (59) a Jitku Asterovou (62) a kamaráda, herce Kryštofa Bartoše (30).

„Napsat knížku ve mně dlouho zrálo, protože od raného dětství píšu povídky, fejetony, ale vždy jsem si říkal, že to nechám na důchod. Koupím si maringotku, dvě dogy, schovám se někde v lese a začnu znovu chlastat. Covid mi to dost usnadnil, napsal jsem knihu, divadelní hru a scénář k filmu, který bude točit Honza Hřebejk,“ usmívá se Slezáček, jenž před lety nadobro sekl s alkoholem.

Video
Video se připravuje ...

Bořek Slezáček napsal šťavnatou knihu: Mají se jeho slavné expartnerky a kamarádi bát? Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

„Vsadil jsem na jednu kartu, rozhodl jsem se, že budu herec. Nemuselo to vůbec klapnout, ale myslím si, že se mi to podařilo. Točil jsem hodně v covidu a točím čím dál víc. Dokonce si mě všimli zahraniční produkce a dostal jsem roli v německém seriálu a zároveň i filmu, který půjde po odvysílání seriálu. Zatímco všichni okolo mě jsou zkušení herci, já začínám,“ netají se vysoký fešák, kterého na křest knihy doprovodila životní partnerka Žaneta, s níž má dva dospívající syny.

„Celou dobu říkám, že se už neožením, ale asi jo. Dokonce jsem měl už zásnuby připravené, koupil jsem letenky do Benátek, vybral místo, ale přišel covid. Tak vše padlo. Ale udělám to, po těch 16 letech, co spolu jsme,“ tvrdí Bořek.

Fotogalerie
34 fotografií