Trojhrob, kde jsou ostatky Pepových rodičů, ale přece jen doznal určitých změn. Nedávno byly odstraněny z obou stran keřové jalovce. „Je to jen dobře, protože již rozestavovaly rám,“ konstatoval správce hřbitova Květoslav Stránský (63). A nějaký ten týden zdobí místa, kde byla hlína, světlé kamínky. „Já jsem se o hrob staral poslední dva roky. Nyní to rodina zadala zdejší pohřební službě,“ pokračoval správce.

Čekali marně

V den Abrhámova pohřbu byla na kunovickém hřbitově spousta místních a čekali, že „jejich“ Pepu tam přivezou a rozloučí se s ním. „Čekali tu až do 20.30 hod. Nevím, kdo vypustil informaci, že zřejmě ještě v den rozloučení v Praze bude převezen a uložen do hrobu v Kunovicích. Věděli jsme, že je to nesmysl, protože bychom museli mít žádost o otevření hrobu. Já si myslím, že urna se tu ocitne až na Dušičky. Herec sem před mnoha lety v ten den přivezl i své rodiče,“ dodal Stránský.

Pohřební služba bude nyní o hrob pečovat údajně na přání Josefovy sestry, režisérky a herečky Bocy Abrhámové (87). „Nezlobte se, nebudu se k tomu vyjadřovat. To je věcí rodiny,“ řekl spolumajitel společnosti.

Boca prý už jedná s kameníkem o opravě poškozené mísy, která by pak měla být vysazena. „Kameník tu už byl a na poškozenou nádobu se díval,“ informoval ještě Stránský.

Video
Video se připravuje ...

Josef Abrhám mladší: Jak chce, aby se na tatínka vzpomínalo? David Turek, Elmer Carvalho

Fotogalerie
151 fotografií