Příběh o mladé ženě, která proti své vůli dostane pejska, díky čemuž pronikne do pejskařské komunity a pozná pravou lásku, měl ve středu 29. června slavnostní premiéru v pražském kině Atlas. Spisovatelka Irena Obermannová, jež napsala scénář k filmu Řekni to psem, v němž hlavní roli ztvárnila její dcera Berenika Kohoutová, na ní nemohla chybět.

Na akci ohledně nového filmu se Obermannová dostavila v něžných růžových šatech, které doplnila koženou bundičkou - a neskutečně jí to slušelo. Zatímco na tiskové konferenci měla slušivý drdol, na premiéru rozpustila vlasy. V pudrové barvě působila velice mladistvě a těžko by jí člověk hádal šedesát! Dokonce i její pleť vypadala svěže, jako kdyby našla nějaký pramen mládí či zázračný přípravek, který dokáže vygumovat ze stárnoucí tváře vrásky...

Společnost jí dělaly její dvě ratolesti - kromě Bereniky také méně známá dcera Rozálie (37), která je dokumentární režisérkou. Ta měla s sebou dokonce i syna. Jakmile se však k sobě všechny tři dámy postavily, rodinnou podobu mezi nimi dokázal najít jenom málokdo... Snad jenom sestry mají podobně široké úsměvy... Zdá se tedy, že po slavné mamince podědily pouze umělecký talent. Posuďte v naší galerii ostatně sami.

Video
Video se připravuje ...

Irena Obermannová (59): Poprvé o psech, znovu o lásce a o ženách. »Je něžný a vtipný« láká na svůj film Ivan Hladík

Nový film má být každopádně příslibem podívané, jež pohladí po duši. „Scénář jsem začala psát v době, když jsem byla zoufalá, nevyšlo mi několik projektů, a já si řekla, že bych potřebovala vidět nějaký milý, romantický film o lásce, kde všechno dobře dopadne. Jenže jsem nemohla najít žádný, který by splnil moje očekávání. Tak jsem se rozhodla si ho napsat," popsala Obermannová již před časem Blesku pro ženy.

Příběh filmu rozhodně nenapsala své dceři „na tělo". „Scenárista nerozhoduje, kdo bude v jeho filmu hrát, může jen navrhovat. Do Řekni to psem jsem ale Bereniku ani nenavrhla," vysvětlila dáma, která se do povědomí široké veřejnosti dostala především díky své skandální knize, v níž prozradila, že byla údajnou milenkou bývalého prezidenta Václava Havla (†75).

Fotogalerie
64 fotografií