Jaký je její recept na vitalitu? „Pořád se musí něco dělat – a s chutí! Nebýt otrávený,“ říká oslavenkyně, která už teď plánuje od září novou divadelní sezonu s hrou Gin Game v Divadle Na Jezerce.

Důležité je podle ní také umět se vykřičet a nic neskrývat. „O mně se říká, že řeknu vše, což není úplně pravda. Ale neschovávám si v sobě zlobu. To se vám hned objeví v obličeji,“ tvrdí legendární hvězda Televarieté, Chalupářů, Ucha, Fany či Nesmrtelné tety.

Tajný medan

Dnešní narozeniny chce oslavit v kruhu rodiny a nejbližších doma, už minulý pátek jí ale několik přátel tajně uspořádalo mejdan v Krči, o kterém dopředu nevěděla.

Sháněla Hartla kvůli Prvokovi

Jiřina sice vrásky má, ale jsou – jak sama říká – od smíchu. To je totiž její koření života. Aktuálně ji rozesmává filmová komedie Patrika Hartla (45) podle jeho stejnojmenné knížky. „Potřetí jsem se koukala na film Prvok, Šampon, Tečka a Karel. Já jsem tak šťastná a vděčná, že se taková komedie zrodila! Pouštěla jsem to i sestře, která přijela na moje narozeniny ze Švédska,“ svěřila nadšená herečka, která si pak dojmy nenechává pro sebe. „Mně když se něco líbí, tak to dotyčnému sdělím. Mám tu potřebu. Tak jsem si na pana Hartla sehnala číslo a zatelefonovala mu, přestože jsem ho nikdy neviděla. A dcera Simona mi přinesla i tu knížku,“ prozrazuje Bohdalová.

Kamarád taky rád!

Herečka se vždy objevuje ve společnosti pozorných mužů. Nejinak tomu bylo i na páteční vernisáži obrazů Vladimíra Komárka (†74) a Lucie Gelemové (39) v Obecním domě. Muže ale zásadně neuhání. „To je právě to kouzlo – oni chodí za mnou! A ke stáru je to ještě lepší,“ smála se na celé kolo. A jak to má se slovenským miliardářem Ľubomírem Fockem (67), který ji všude doprovází? „Jak říkám, to je kamarád... Ačkoliv – kamarád taky rád!“ řekla primáckému pořadu Showtime.

Tajemství rodu

Po kom dlouhověkost zdědila, herečka neví. „Pocházím sice z chudého, leč vesele záplatovaného pytle. Rodiče byli oba nemanželští, takže jsem nepoznala ani jednoho dědečka, ale nevadilo mi to. Měla jsem jednu babičku, která stála za to. Byla velice hodná a já nikdy nezapomenu na její velké, blankytně modré oči. Ty bohužel zdědila jen moje sestra,“ usmívá se Jiřina. Právě kvůli absentujícím prarodičům jsou pro ni hlubší kořeny rodokmenu Bohdalů zahaleny závojem tajemství. „Byl-li v našem rodě nějaký »Metuzalém«, nikdy jsem se o něm nedozvěděla. Maminka se dožila třiaosmdesáti, tatínek devětaosmdesáti, takže co já vím, mohu v tomto být klidně rodinná rekordmanka,“ prozradila v knize Vždycky upřímná Jiřina Bohdalová.

Video: Jiřina Bohdalová slaví 91. narozeniny: Kdy, kde a s kým? A čemu vděčí za vitalitu?

Video
Video se připravuje ...

Jiřina Bohdalová slaví 91. narozeniny: Kdy, kde a s kým? A čemu vděčí za vitalitu? Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
55 fotografií