Nadšený z toho rozhodně nebyl její partner a otec nejmladšího potomka Alberta (2), egyptolog Miroslav Bárta (52). Všechny se snažil odpálkovat vulgárním gestem! Na Festival přitom Olga přicházela s obavami.

„Jsem velmi nervózní, je tu mnoho lidí, které jsem dlouho neviděla. Když jsem chtěla dělat rozloučení s Jirkou formou oslavy jeho života a projekcí filmů, tak to nevyšlo a vlastně je to až teď,“ přiznala Blesku před zahájením vdova, která pak šla z náruče do náruče. Spousta přítomných pánů ji chtěla pozdravit, pogratulovat jí nebo s ní vzpomenout na Jirku.

Napřed pózovala s maďarským hercem Jánosem Bánem (66), jemuž její muž dal životní roli Otíka Rákosníka v komedii Vesničko má středisková, jeho ale následovala pěkná řádka dalších dychtivců. Jako další ji objímal herec Václav Vydra (66) či partner moderátorky Světlany Witowské (49), bývalý diplomat Petr Kolář (60), který se dokonce dožadoval hubičky!

Zájmu o veselou vdovu bylo zkrátka na vkus jejího partnera Bárty až moc. „Ten už tak veselý nebyl. Musel přihlížet obrovskému zájmu a komplimentům jeho milé, což mu rozhodně nebylo po chuti a nevybíravým gestem dával najevo, jak je mu to nepříjemné,“ prozradil Blesku jeden z návštěvníků Festivalu Jiřího Menzela v Divadle Bez zábradlí, který je možné navštívit až do 28. dubna.

Chodí Menzel ženu strašit?!

Do benefiční dražby režisérových osobních předmětů, konané na podporu Nadace Jiřího Menzela, dala vdova Olga i jednu skutečnou vzácnost. „Dávám do držby knihu, kterou mu podepsal a věnoval Bohumil Hrabal,“ oznámila.

Bojovala ale s pochybami, zda dělá dobře. „Jiří měl v knihovnách kolem deseti tisíc knih, které zásadně nikomu nepůjčoval! A tak mám teď strach, jestli mě za to nebude chodit strašit!“ vyznala se rozechvěle.

VIDEO: Olga Menzelová: Bojím se, že mě Jirka bude chodit strašit a praští mě přes ruce!

Video
Video se připravuje ...

Olga Menzelová: Bojím se, že mě Jirka bude chodit strašit a praští mě přes ruce! Luboš Procházka

Fotogalerie
140 fotografií