Vzpomínková akce k uctění památky Jiřího Menzela byla v sobotu večer slavnostně zahájena v pražském Divadle Bez zábradlí. A sešlo se opravdu neuvěřitelné množství známých tváří. Dokonce i ze zahraničí, jelikož přijel i maďarský herec János Bán, u nás navždy známý coby Otík z Vesničko má, středisková.

Neměl sice na uších velká sluchátka a v obličeji Otíkův nezapomenutelný výraz, a tak by ho možná každý hned nepoznal. Vypadá ale skvěle a navíc úplně hýřil úsměvy. Bouřlivě ho vítala i sama vdova po Menzelovi Olga Menzelová (44). Stejně tak objímala s velkou radostí i Václava Vydru (66), který shodou okolností měl roli Otíka hrát původně. S Menzelem ale spolupracoval také, ovšem na divadle, pod jeho režijní taktovkou se stal Don Juanem.

Ovšem Olga s sebou jako doprovod měla i svého stávajícího partnera, egyptologa Miroslava Bártu (52), s nímž žila a zplodila dítě ještě za života Jiřího. Zdálo se tak, že byla v obležení mužů. 

Další pánové, kteří dorazili, byli třeba Václav Knop (72), Petr Brukner (78), Jaromír Hanzlík (74) neboli Pepin z Menzelových Postřižin či Pavel Nový (73) - poslední jmenovaný samozřejmě v kraťasech. Ze známých dam poctily Divadlo bez Zábradlí návštěvou například zpěvačka Yvetta Simonová (93) či herečky Eliška Balzerová (72) a Dana Morávková (50).

Do společnosti vyrazila také moderátorka a někdejší hlasatelka Saskia Burešová (75), kterou nedávno urazil Vojta Kotek (34). A na režiséra Menzela zavzpomínala i Jitka Zelenohorská (75) alias Zdenička Svatá z oscarových Ostře sledovaných vlaků.

Jako pár přišli Světlana Witowská (49) a manažer a diplomat Petr Kolář (59) a vypadali opravdu spokojeně. Stejně tak po boku Ljuby Krbové (63) nechyběl její muž Ondřej Neff (76). A po divadle pak samozřejmě pobíhali i Karel Heřmánek ml. (33) s manželkou Nikol Kouklovou (32), kteří nyní uměleckou scénu vedou. 

VIDEO: Nejdojemnější video: Olga zveřejnila poslední záběry Jiřího Menzela (†82)

Video
Video se připravuje ...

Nejdojemnější video: Olga zveřejnila poslední záběry Jiřího Menzela (†82) Instagram

Fotogalerie
214 fotografií