Osud tomu chtěl, aby se potkali a začali spolu nejen vystupovat. Teprve sedmnáctiletá Iveta se v roce 1983 přihlásila na soutěž Mladá píseň Jihlava. A právě tam potkala Petra. Celé to přitom byla jedna velká náhoda.

Za dveřmi

Sepéši slyšel Bartošovou zpívat za zavřenými dveřmi a byl fascinován. „Ten hlas mi byl nějak důvěrně známý, přitahoval mě,“ prozradil tehdy zpěvák. Po zkouškách se pak všichni soutěžící večer potkali a povídali si o zážitcích z celého dne. „Ani nevím, kdo řekl – jak jsem vás tak, Petře, poslouchal, vy byste se hodili s Ivetou báječně dohromady...“ vzpomínal Sepéši (dohromady je dal hudební skladatel a aranžér Pavel Vaculík, pozn. red.).

Uháněl ji

Iveta to brala jako žert, ale Petr se pro spolupráci s krásnou blondýnkou nadchl. „Hned ráno jsem uháněl s kytarou v ruce na zkoušku. Zkusili jsme společně písničku a bylo to jasné. Nikdy bych nevěřil, že dva hlasy tak zapadnou do sebe. Jako bychom spolu zpívali odjakživa...“ popsal Sepéši své první pocity. „Mně se Petrův zpěv také moc líbil, ale že bychom mohli zpívat spolu, mě nenapadlo,“ přiznala Iveta, jež se pak do zpěváka bláznivě zamilovala. Jejich lásce ale osud nepřál… Petrův život vyhasl v červenci roku 1985, když se pokoušel projet skrze závory a jeho auto skončilo pod koly vlaku.

Do posledního detailu

Režisér minisérie Michal Samir (37) hodně stál o to, aby se natáčelo v Jihlavě, ale nevyšlo to. Našel však téměř identické místo. „Všechny detaily, jako je třeba nápis Mladá píseň Jihlava na průčelí budovy nebo zobáčkové noty, které vytváří pódium, jsou jedna ku jedné s tím, jak to oni tenkrát měli,“ popsal režisér. „Dokonce i naprostá většina soutěžících je oblečená do toho, co měli tehdy na sobě. Ingrid Kalmanová, která to tenkrát vyhrála, má oblečené úplně stejné šaty, ale je dost podobná sama sobě,“ dodal režisér. Šťastnou ruku měl i při výběru hlavních postav. Ivetu ztvární Anna Fialová (26) a Petra Vojta Vodochodský (27).

Habera byl až třetí

Na soutěži Mladá píseň Jihlava 1983 nebyla objevena jen Iveta s Petrem. Svůj talent tam předvedl i kníratý mladík jménem Pavol Habera (60)! Tehdy 21letý zpěvák skončil na 3. místě, tedy až za stříbrným Sepéšim. „Na festivalu jsem se už chtěl prezentovat vlastní tvorbou. Zpívala tam i Iveta s Petrem a tehdy je dali dohromady. Bylo nás tam dvanáct a strávili jsme spolu skoro měsíc pohromadě,“ vzpomínal Habera. Shodou okolností pochází také z vesnice Brezno jako Petr Sepéši.

VIDEO: První trailer minisérie Iveta: Slavná zpěvačka ožívá na Voyo

Video
Video se připravuje ...

První trailer minisérie Iveta: Slavná zpěvačka ožívá na Voyo. Voyo

Fotogalerie
31 fotografií