Zatímco Jan Přeučil (85) byl skutečným mistrem na prknech, která znamenají svět, jeho o sedm let mladší bratranec Pavel Přeučil (†78) byl aktivní v docela jiném oboru - byl totiž novinářem Krajských listů. Tato média celkem publikovala na 426 jeho článků ze světa kultury, různé recenze, ale dokonce i politické komentáře. Právě zde se objevila smutná zpráva o jeho skonu spolu s informací, že zemřel již 4. dubna po vleklé chorobě.

A ano, věděli jsme, že je to vážné,“ prozradili jeho truchlící kolegové. „Pan Přeučil se s tím netajil, věcně nám sdělil, že uplynulé Vánoce budou jeho poslední. Typické pro něj. Stále usměvavý, veselý, samá sranda, optimismus, žádné stěžování, žádný pláč, žádné komplikace, z hlediska spolupráce splněný sen,“ pochvalovali si jeho profesionalitu, která se v rodině Přeučilových zjevně dědí.

VIDEO: 7 pádů Honzy Dědka: Jak se Přeučil seznámil se svou „Popelkou“ Hruškovou?

Video
Video se připravuje ...

7 pádů Honzy Dědka: Jak se Přeučil seznámil se svou „Popelkou“ Hruškovou? FTV Prima

Poslední rozloučení s mužem, jenž byl nejenom bratrancem známého herce a uznávaným novinářem, co jednu dobu dokonce pracoval i pro Blesk Magazín, stál u zrodu časopisů Epocha, 21. století či Svět na dlani, ale i manželem, tatínkem a bratrem, podle smutečního oznámení proběhne v čistě rodinném kruhu, a tak je možné, že k němu již v naprostém utajení došlo. „Za tichou vzpomínku děkujeme,“ zdůrazňovalo totiž i parte.

Fotogalerie
50 fotografií