Přestože kvůli dění na Ukrajině se tak nějak ve společnosti přestal řešit koronavirus, pravdou je, že tato nemoc ve společnosti i nadále zůstává. A zůstává bohužel i v těch, kteří ji prodělali. Své zkušenosti s tím má i herečka Jana Bernášková, známá například z retro seriálu Vyprávěj, anebo z komediálního seriálu Co ste hasiči. Prozradila to na instagramu, kde se rozhodla svým fanouškům ukázat, že na sociálních sítích všichni ukazují jenom „střípky života a pěkně vyfiltrované“.

„Nikdo není pořád šťastný, v klidu a v pohodě. Lidi se doma i na dovolených pěkně serou a každý z nás má starosti, které mu přijdou nepřekonatelné. Někdo hledá nový domov a bojuje o život, jiný hledá lásku, cítí se opuštěně a ztraceně. Někdo bojuje s dluhy a jiní s nemocemi či závislostmi. Žádná bolest není malá nebo velká. Já mám přesně rok od covidu a né a né se zbavit postcovidovýho syndromu,“ nechala se slyšet autorka dvou románů, které začala psát v době, kdy ji pandemie viru covid-19 (dočasně) připravila o práci před kamerou a na prknech divadla.

VIDEO: Jana Bernášková přiznala: Syna jsem zamkla v autě! Zasahovali hasiči 

Video
Video se připravuje ...

Jana Bernášková přiznala: Syna jsem zamkla v autě! Zasahovali hasiči Markéta Reinischová

Postcovidový syndrom se projevuje například kašlem, dušností a zadýcháváním se, zvýšenou únavou, častými bolestmi hlavy, zad a hrudníku, nespavostí, problémy se soustředěním, zapomnětlivostí, úzkostmi a depresemi... a třeba také zažívacími obtížemi. Bernášková na sobě pociťuje především nespavost a tinnitus, tedy zvonění nebo šumění v uších. „Prý tím trpí teď mnoho mladých lidí. Úplná epidemie. Ve světle světových události je to prd problém, ale mě trápí hodně,“ nebrala si servítky krásná brunetka.

„Chci tím jen říct, že mnoho z nás má trápení, přestože se usmíváme. Nechceme nikoho otravovat a snažíme se to řešit pozitivním přístupem k životu, i když to jde někdy ztuha. Co je pointou? Asi to, že je třeba bojovat, nenechat se zmást instáčem,“ zdůraznila Bernášková, která na své followery apelovala, aby „žili své životy naplno, ať se děje, co se děje“. Za tato slova ji ocenila svým „lajkem“ nejenom řada fanoušků, ale i například herečky Mahulena Bočanová (54), Tereza Brodská (53), Jana Švandová (74), Tereza Bebarová (46) nebo Andrea Růžičková (37).

Fotogalerie
53 fotografií