Z kostela sv. Tomáše na Malé Straně se smuteční hosté poté, co pohřební vůz odvezl rakev s ostatky Petra Našice, odebrali do nedaleké Malostranské besedy.

V jednu chvíli tam bylo tolik lidí, že se nedalo hnout a že vydýchaný vzduch způsoboval div ne mdloby. Většina hostů to pojala jako povinné ukázání se a pozdravení přátel, protože se během půl hodiny vytratila a zbylo tam okolo padesátky fotografových kamarádů a kolegů.

Na chvilku se zastavila i herečka Simona Postlerová (57), která během zádušní mše přečetla slovo boží a popovídala si s kolegou Petrem Vackem (57).

Pro hosty bylo připravené pohoštění, a to tácy s tlačenkou, cibulí a octem, a čepované pivo. Zřejmě Našicova oblíbená česká klasika. A nebyla to jediná neřest, jež symbolizovala jeho život.

VIDEO: Pohřeb Petra Našice

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Petra Našice Lukáš Červený

U fotografie se dvěma zapálenými svíčkami byla rozbalená krabička s cigaretami. Pár jich bylo i součástí kytice z bílých růží. Kromě cigaret ji zdobila i růžová srdíčka.

V dalším koutě byl Našicův snímek z kostela, růže s černými stuhami a oblíbený obleček - červené kalhoty, tričko s potiskem, šedá mikina, kostkovaný šátek a pletená čepice v rasta stylu.

Na plátně se promítaly Petrovy fotografie a chmurnou atmosféru tomu dodával slepý harmonikář, který vyhrával jeho oblíbené písně. Všude po stěnách byly také vystaveny další fotografie z jeho tvorby…

Fotograf léta bojoval s cukrovkou, byl vášnivým kuřákem a podle posledních informací měl zemřít na infarkt.

Fotogalerie
90 fotografií