Jana Rybníčková aktuálně cestuje mezi dvěma domovy. Malý byt v pražské čtvrti Podolí obývá s přítelem, trvalé bydliště má ale stále u své adoptivní maminky Hany Čížkové v hereččině pražském domě na kopci nad Smíchovem. Ve třípatrové řadovce má Jana Rybníčková stále k dispozici svůj dětský pokojík, který si ovšem přeměnila na důstojné bydlení pro mladou ženu. „Zbožňuji bílou barvu v kombinaci se zlatou, a ještě se dřevem,“ prozradila Blesku Jana Rybníčková a záhy rovněž vysvětlila, proč tomu tak je: „Evokuje to ve mně teplo, čisto a útulno.“ Láska ke zlaté barvě mladé umělkyně je vidět například na žaluziích a dlouhých neprůhledných závěsech na oknech. „Snažila jsem se to zkombinovat, co nejlépe to šlo.

Každopádně zlatou jsem tu musela mít, protože já o sobě i říkám, že jsem taková straka. I na jeviště si beru všechno možné zlaté nebo flitrované. Zkrátka když se to blýská, je to moje,“ zasnila se zpěvačka. Parapet pod oknem si Jana Rybníčková vyzdobila malými sukulenty v květináčích jak jinak než bílé barvy. Byť vypadají velmi věrně, rostlinky se ale zpěvačka rozhodla pořídit umělé. A to z čistě pragmatického důvodu. „Kytičky jsou umělé, takzvané fejky. Jelikož tu netrávím veškerý čas a myslím, že by mi je maminka zapomínala zalévat. Tak jsem radši zvolila variantu, že přijedu a vše je vykvetené,“ usmívá se Jana Rybníčková. Co se týče úložných prostor v útulném bílo zlatém pokoji, zpěvačka je má vyřešené jedinou komodou, kterou má o to precizněji zorganizovanou. „Mám v ní jeden šuplík pro svého psího miláčka čivavu Maxe, v dalším mám uložené vzpomínky na dětství , jako jsou třeba věci z tábora.

Ve zbytku komody mám oblečení. Kam dát kabelky mě netrápí, protože mám všeho všudy asi tři,“ šokovala Jana přiznáním, že jde proti trendu mladých žen, které většinou mají kabelek plné skříně. Kromě Janina pokoje je v domě Hany Čížkové ještě jedno místo, které je zpěvaččiným oblíbeným. Tím je prostor nedaleko vstupních dveří u schodů do horních pater, ve kterém stojí černé piano. „Cvičili jsme na něm oba s bráchou. Já na něm trénovala v dobách, když jsem studovala na konzervatoři a musela jsem dělat hudební úkoly a cvičit na piano,“ prozradila zpěvačka, která aktuálně vydala nový videoklip s názvem Šeď. Kromě vlastní tvorby si Jana Rybníčková aktuálně přeje, aby jí vyšla práce v muzikálech. „Zatím je to ve fázi možná, ale v Divadle Na Maninách se budou dělat Don Quijote a Faust,“ drží si palce zpěvačka, aby vše dobře dopadlo.

 

VIDEO: Posun v kauze ukradeného Mercedesu Hany Čížkové. 

Video
Video se připravuje ...

Posun v kauze ukradeného Mercedesu Hany Čížkové. Kisa Císařová

Fotogalerie
34 fotografií