Byť byla role Hany Čížkové rozsahem nevelká, asi každý, kdo komedii o příslušnících Pomocného technického praporu někdy viděl, si vzpomene na její milostnou scénu s Ondřejem Vetchým(58). S odstupem téměř třiceti let od vzniku filmu Hana Čížková Blesku prozradila, že během natáčení vznesla na začátek devadesátých let vcelku netradiční požadavek. A týkal se právě oné intimní chvíle.

„Dali mi ty příšerné spoďáry, které jsem měla. Ty byly tragické! Je ale pravda, že se nosily. Ženy chodily v těhlech bombarďákách,“ vzpomíná s nostalgickým úsměvem Hana Čížková, která se ale s pro ni absolutně nevkusným „kostýmem“ nechtěla smířit. A tak si řekla o tanga! „Všichni na mě koukali, jestli jsem si jistá, v jakém že to hraju filmu. A samozřejmě mi to neprošlo,“ svěřila herečka, která byla ochotná ukázat ještě mnohem víc nahé kůže, než kolik bylo nakonec ve filmu k vidění. Kromě těsné blízkosti s Ondřejem Vetchým Hana Čížková nezapomene ani na to, co při natáčení snímku předváděl Jan Kraus (66).

„Když přišel na plac, tak se všichni váleli. Já jsem se dokonce musela jít i přelíčit, protože ten tam teda jel jak fretka,“ potvrdila herečka pověstný humor herce a moderátora, který ji kolikrát dohnal k slzám smíchu. „Pane režisére, prosím vás, udělejte s ním něco. Vyhoďte ho! To je strašný,“ zažádala dokonce Hana režiséra Zdeňka Sirového (†63) v žertu. Nejen na něj, ale i na všechny tvůrce a herce filmu Hana Čížková vyrazila zavzpomínat na zámek Zelená Hora, kde až do konce srpna bude probíhat vzpomínková výstava k filmu Černí baroni.

VIDEO: Dosud tajné historky Černých baronů: Hana Čížková chtěla tanga a vyhodit Jana Krause z placu  

 

Video
Video se připravuje ...

Dosud tajné historky Černých baronů: Hana Čížková chtěla tanga a vyhodit Jana Krause z placu  Kisa Císařová

Fotogalerie
57 fotografií