Na slavnostní večer v pražské Lucerně bývalého moderátora počasí na Nově pozval režisér snímku Martin Horský (44), ale pravý důvod vyšel najevo až po začátku promítání. Na Michala Jančaříka čekalo překvapení. „Když se na plátně objevil hlavní představitel Vladimír Polívka na kolečkovém křesle, bylo nám vše jasné. Míša začal hned sledovat, jak mu to jde a jestli s ním dokáže přirozeně zacházet,“ řekl Aha! Petr Jančařík. „Hledal nějaké chyby, ale žádné tam nebyly. Vladimír se té role zhostil prostě skvěle,“ dodal.

Rodiče na stráži

Jančaříkovi zase obdivují, jak se jejich syn nejen stihne věnovat rodině, především dcerám Julii a Sofii, ale je i velmi pracovně vytížený. „Pořád hodně dabuje, moderuje, a ještě stihne chystat letní festival. Teď si alespoň dopřeje třítýdenní rehabilitační pobyt,“ prozradil Petr, kterého doplnila jeho žena. „Michal ještě najde sílu dodávat odvahu i nám. Říká, že jediný rozdíl mezi ním a námi je v tom, že my můžeme stát a on jen sedí. Ale my pořád čekáme na zázrak,“ uvedla Miroslava Jančaříková.

Přišel o obě ledviny

Kvůli polycystickému onemocnění se v roce 2016 Jančaříkovi protrhla ledvina, ztratil hodně krve a 15 dnů bojoval o život. Pak podstoupil transplantaci, tři dny po operaci ale nastaly nečekané komplikace – praskla mu céva a krevní výron tolik tlačil na míchu, že kvůli tomu ochrnul. Tehdy mu odstranili osmikilovou ledvinu, druhou, také nefunkční a jen o kilogram lehčí, mu lékaři museli odebrat o dva roky později.

Video: Ochrnutý moderátor Michal Jančařík: Život na vozíku ho mění k nepoznání

Video
Video se připravuje ...

Ochrnutý moderátor Michal Jančařík: Život na vozíku ho mění k nepoznání! Hana Höschlová, David Kundrát

Fotogalerie
27 fotografií