Měl vzácnou příležitost, že mohl Svěráka, který obecně prospěšnou společnost Centrum Paraple spolu se svazem paraplegiků v roce 1994 založil, osobně pozdravit. „Najednou jsem ho viděl sedět u stolu, tak jsem mu aspoň ode dveří poděkoval. Nechtěl jsem ho rušit,“ prozradil Michal. Pobyt v zařízení je pro něj velice povzbudivý. „Jsou to mentální lázně,“ prohlásil Jančařík o Centru Paraple.

„Nenarazíš tady na blbce. Jsou tu lidé, kteří nehýbají ani rukama. Tak si říkám, když to dají oni, dáš to taky,“ svěřil Tereze Kostkové (44) v jejím rozhlasovém pořadu Blízká setkání.

Přiznal také, že už od dětství věděl, že ho čeká transplantace ledvin. „Nečekal jsem ale, že to bude tak brzy. Průměrný věk pacientů je asi padesát pět let. Dost mě to zaskočilo a podlehl jsem velkému strachu, “ připustil Michal.

VIDEO: Ochrnutý moderátor Michal Jančařík: Život na vozíku ho mění k nepoznání!

Video
Video se připravuje ...

Ochrnutý moderátor Michal Jančařík: Život na vozíku ho mění k nepoznání! Hana Höschlová, David Kundrát

Ve čtyřiceti se mu polycystické onemocnění ledvin zhoršilo, ledvina se zvětšila, praskla a následovala rychlá transplantace. „Tři dny poté jsem kvůli problémům s páteří skončil na vozíčku,“ popsal svou situaci. Stále se ale nevzdává možnosti, že bude zase chodit. 

V Centru Paraple si Michal dokonce vyzkoušel běžkostroj. „Po dlouhé době zase na běžkách,“ popsal zážitek s upraveným vozíčkem Jančařík. Ten moderoval na Nově 17 let počasí.

Po ochrnutí přišla nabídka na moderování Poledních zpráv. Vedle toho má pořad s hercem Martinem Stránským (51), který nyní nemohou realizovat, ale těší se, až ho opět obnoví. Je také moderátorem festivalu českých komediií v Novém Městě nad Metují. A od podzimu má v plzeňském rozhlase vlastní talk show Co vás zajímá, vysílá se každý čtvrtek od 18 hodin.

VIDEO: Unikátní zpověď Michala Jančaříka: Co se mu stalo? Jak se mu žije teď? 

Video
Video se připravuje ...

Unikátní zpověď Michala Jančaříka: Co se mu stalo? Jak se mu žije teď? Nova plus

Fotogalerie
34 fotografií