Psal se rok 2017 a Michal Jančařík absolvoval transplantaci ledviny, která mu vlivem nemoci vyrostla do obrovských rozměrů. Bohužel ale jeho tělo nezvládlo pooperační stav a přímo v páteři mu praskla céva, která napáchala v jeho těle takovou paseku, že od pasu dolů úplně ochrnul.

Od té chvíle uběhlo dva a půl roku a moderátor nepřestává doufat, že jednou bude zase chodit. Lékaři mu nechávají naději. Přes nejasné vyhlídky do budoucna ale musel on a jeho rodina bezprostředně po nešťastné události jednat a snažit se mu těžký osud pokud možno co nejvíce ulehčit. Během dlouhých měsíců, které strávil Jančařík v nemocnici a následně v rehabilitačním centru v Kladrubech, bylo nutné provést rekonstrukci domu, ve kterém do té doby žil spokojeně se svojí manželkou a dětmi.

„V týhletý šílený chvíli potřebuješ mít to pověstný světýlko na konci tunelu. A určitě jedno z těch pověstných světýlek je to, že se budeš mít kam vrátit. Že sice teď jsi někde po nemocnicích a rehabilitačních ústavech, ale že ten domov tam pořád pro tebe je... Nemůže ale zůstat, jak byl. Musíš ho uzpůsobit. Je třeba s tím začít rychle, protože ten čas neuvěřitelně utíká a udělat ty úpravy není legrace. Všechno to strašně trvá,“ popsal Michal své pocity po ochrnutí, v nichž se upnul na přestavbu domu, která mu měla usnadnit návrat do běžného života, v novém pořadu Bydlení handicapovaných na Tvbydleni.cz, který moderuje společně s další nováckou tváří Mírou Hejdou (36).

„Může to člověk vzít jako terapii. Aby prostě jen neležel, nekoukal do stropu, ale přemýšlel, jak to teda doma bude, až se vrátí,“ snaží se Jančařík v pořadu motivovat lidi se stejným osudem, ale i ty, kteří sice netrpí žádným handicapem, ale jejich pohyblivost je omezená například v důsledku stáří, že se vyplatí investovat čas i finance do vychytávek, mezi něž se řadí například pohyblivá plošina, jež vozíčkářům může pomoct vyřešit problém s vyjetím do schodů.

VIDEO: Ochrnutý moderátor Michal Jančařík: Život na vozíku ho mění k nepoznání! 

Video
Video se připravuje ...

Ochrnutý moderátor Michal Jančařík: Život na vozíku ho mění k nepoznání! Hana Höschlová, David Kundrát

Fotogalerie
38 fotografií