Když nezapomenutelná Aranka z Chalupářů, která zůstala bezdětná, v roce 2016 před Štědrým dnem zesnula, spekulovalo se, kam bude urna s jejím popelem uložena. Objevily se úvahy, že by měla být pochována na Malé Skále, kde ráda trávila čas na chalupě. Další nejpravděpodobnější variantou byl hřbitov v jejím rodném Náchodě v rodinném hrobě, kde jsou pochováni i její rodiče a bratr Karel (†88).

Jen sliby?

Verzi, že Skořepová nakonec spočinula v Náchodě, potvrdilo její okolí zhruba rok po její smrti. Právě tehdy vyvstaly otázky, proč na náhrobku stále nemá uvedené jméno a hrob je bez důstojné výzdoby. „Na tom, aby Luběnčino jméno bylo na náhrobku, se pracuje. Na starost to má její prasynovec Julien, který se postaral i o uložení urny,“ tvrdila tehdy exmanažerka Skořepové Helena Váňová s odkazem na příbuzného, žijícího ve Francii. Ten jediný herečku na sklonku života navštěvoval v LDN motolské nemocnice a postaral se o pohřeb. S dalšími blízkými nebyla kvůli dávným sporům v kontaktu.

Nikdy tu nebyla a nebude!

Údajný hereččin hrob už roky působí dojmem, jako by se o něj nikdo nestaral. Ani před dvěma týdny 21. září, kdy by Skořepová oslavila 98. narozeniny, se na něm neobjevila jediná květina či svíčka. Když se Blesk dotazoval po důvodech, zjistil, že herečka v hrobě možná vůbec není! „Její urna tam nikdy nebyla a nebude,“ řekla mluvčí náchodské radnice Nina Adlof. O jejím uložení prý se správou hřbitova nikdy nejednal ani hereččin synovec z Náchodska, na kterého je hrob psaný. „Kde urna je, by mohl vědět vypravitel pohřbu, tedy příbuzný ve Francii,“ zmínila mluvčí prasynovce Skořepové Juliena.

VIDEO: Hořký konec Luby Skořepové (†93) zaznamenal film SAMA: Zoufalá prosí kamarády!

Video
Video se připravuje ...

Hořký konec Luby Skořepové (†93) zaznamenal film SAMA: Zoufalá prosí kamarády! Mediaoffline

Fotogalerie
27 fotografií