Za „velkou louží“ působí manželé Eva a Vašek Ševčíkovi již od roku 2016, a jak nyní potvrdili, daří se jim tam prý velmi dobře. „S Vaškem máme 14 až 17 vystoupení měsíčně,“ prozradila pro TN.cz brunetka Eva, která už několik let vystupuje pod pseudonymem Eva Adams – právě proto, že je takové jméno lépe vyslovitelné v cizině. Ostatně od dob, kdy dvojice zpívala známé šlágry, se leccos změnilo.

V první řadě se proměnil samotný vzhled manželů. Oběma se podařilo od dob jejich největší české slávy hodně zhubnout a Eva také výrazně změnila účes a vizuálně tím dost omládla. Ačkoliv v listopadu oslaví již 51. narozeniny, nikdo by jí půl století rozhodně nehádal – naopak vypadá minimálně o deset let mladší.

Václav se zase nyní věnuje spíše technickým věcem kolem vystupování, přesto svou ženu dál podporuje a fandí její sólové kariéře. Trochu se obměnil i repertoár, Eva už nezpívá ani tak v češtině, jako spíš v angličtině a němčině. Dokonce jí prý fanoušci doporučují písně, které by v jejím podání rádi slyšeli. Jen co se týče získávání příležitostí, musí manželé projevit trpělivost a tak trochu i ostré lokty. „Žádná dotace a žádné prosazovaní kamarádů. Pořadatel řekne: Přijeď se zdarma představit, potom ti řeknu ano, nebo ne, a pokud ano, když nebudou spokojeni posluchači, tak konec,“ prozradila Eva, jak to v USA chodí.

Přesto na tuto zemi nezanevřela a s mužem si zamilovali především Floridu. „Mám to tu ráda, jsem teplomilný člověk, takže si to tu opravdu užívám. Žijeme tu zcela normální život. Zde máme daleko více času na sebe, mám na mysli na rodinu,“ vysvětlovala. Ostatně pár má dceru Evu, která je rovněž hudebně nadaná. I ona s nimi na Floridě žije.

Rodina ale i přesto přiznává, že doma se i nadále cítí v Česku. Často se jim proto stýská. „Doma je doma. To zde člověku chybí a bude chybět. Chybí nám česká krajina a přátelé,“ prozradil Vašek. Jejich nostalgii a stesk po jejich domě na Moravě prohloubila i pandemie koronaviru.

Před ní byla dvojice zvyklá vždy v polovině dubna jezdit do České republiky a na Floridu se vracet zase v říjnu. Jenže covid vše změnil a manželé museli zrušit i letenky. Stejně tak s vystupováním měli na čas smůlu. „Znovu jsme mohli začít hrát až za šest měsíců,“ popsala Eva, ale zůstává optimistická. „Covid-19 nás přibrzdil, pracovně utlumil, ale ještě více spojil,“ dodala pro TN.cz.

VIDEO: Eva se trhla od Vaška! Teď je sólo, zhubla, a je z ní velká kočka! Podívejte!

Video
Video se připravuje ...

Eva se trhla od Vaška! Teď je sólo, zhubla, a je z ní velká kočka! Podívejte! Sandra Apostolidisová, Lukáš Červený

Fotogalerie
39 fotografií