Majitel Šlágr TV se s pěveckým duem nerozešel v dobrém. „Objevil jsem je, a neukončili jsme to zrovna přátelsky. Stál jsem o to, aby byli na Šlágru, ale měl jsem podmínku, že jejich hudbu musíme vydávat my. A tam jsme se nedohodli,“ řekl v září loňského roku Peterka, který stále vydává jejich hudbu, přestože už na ni podle Evy a Vaška nemá práva.

„Rozhodně si nechal celou naši výrobu, kterou dodneška prodává, i když mu vypršely smlouvy v roce 2010, tak on nás stále nabízí v katalogu,“ svěřil Blesku Vašek Ševčík (63) s tím, že tak přišli o miliony.

„Další věc je, že vydává naše písně dvakrát, jen změní obaly. Tím nás nejvíc poškodil. Lidi nám vytýkali na koncertech, že prodáváme stejné věci,“ zlobí se Ševčík, který se ale odmítl soudit. Místo toho se rozhodl se svou ženou začít produkovat novou hudbu.

I když se s Peterkou rozhádali, všechno zlé je pro něco dobré. „Pomohl nám ale hlavně v tom, že určité písně, které převzal od nás, teď nemusíme hrát. Otevřelo se nám pole do nového repertoáru, který jsme po sedmi letech v listopadu loňského roku vypustili, a hrajeme si písničky, na které on žádnou licenci nedostal,“ prozradil hudebník. „Věnujeme se nové značce Eva Adams a novému žánru a novým písničkám, které on nemá a nikdy nebude, protože my to už nikomu nedáme,“ vysvětlil Ševčík. 

Vedle repertoáru Evy, která vystupuje pod jménem Eva Adams, se dvojice stále věnuje i koncertování jako Eva a Vašek. „To hrajeme hlavně pro starší lidi. Když půjdou na Evu Adams, tak to je určené pro její vrstevníky od 40 do 60 let,“ vysvětlil Vašek.

Video
Video se připravuje ...

Eva se trhla od Vaška! Teď je sólo, zhubla a je z ní velká kočka! Podívejte! Sandra Apostolidisová, Lukáš Červený

Eva a Vašek jsou v plné síle a po návratu z USA rozjíždějí koncerty. „Na Floridě jsme byli čtyři měsíce, učili jsme se tam angličtinu, dělali produkci. Dokonce jsme se tam setkali s Jiřinou Bohdalovou a paní Olgou Matuškovou,“ pochlubil se Ševčík. 

Fotogalerie
12 fotografií