• Snímek Karel ve spolupráci se samotným Mistrem a jeho rodinou natočila dokumentaristka Olga Špátová Malířová (37).

  • Film byl velmi očekávaný, jelikož jeho premiéru již několikrát odsunula situace kolem koronaviru. Předpremiéra se konala v sobotu 18. září v amfiteátru na Lochotíně v Plzni, tedy v rodném městě Karla Gotta (†80).

  • Oficiální premiéra se konala v pondělí 4. října ve Slovanském domě. Dorazila řada známých osobností a také Karlova rodina - dospělá dcera Lucie s dětmi, ale také vdova Ivana s mladšími dcerami Gotta. 

ONLINE: Slavnostní premiéra filmu Karel: Zástupy hvězd a kolegů! Kdo dorazil?
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
Datum:
 
20:25
4. 10. 2021

Tímto se s Vámi loučíme a děkujeme, že jste náš online přenos sledovali. Pro veřejnost jde film Karel do kin v pátek 7. října. Hezký večer.

 
20:16
4. 10. 2021

Milan Drobný se s Karlem před jeho skonem nepohodl kvůli kritice jeho ženy Ivany, ale přesto na premiéru filmu přišel i s partnerkou. „Neměli jsme spolu rozepře, to vzniklo z různých stran kolem. Sešli jsme se na křtu knihy Krampola, kde jsme si všechno vyříkali. Pro mě zůstane absolutní jedničkou, která mě do tohoto šoubyznysu přivedla,“ tvrdí Drobný. „S paní Ivanou máme jasno, byl jsem u nich na Bertramce dva měsíce před jeho smrtí. Tam jsme si vše vyříkali a řekli si, odkud ty pomluvy proudí. Jestli ji tady potkám, tak jí poděkuji za pozvání na premiéru,“ dodal zpěvák.

 
20:09
4. 10. 2021

Přímo z hlavního zpravodajství Primy přiběhla moderátorská dvojice Karel Voříšek a Klára Doležalová. „Vím, že to bude velmi emociální a že určitě budou slzy,“ přiznala Klára. Když Mistr zemřel, byl Voříšek zrovna na schůzce ve Slovanském domě, tady mu pípla esemeska. „Musím říct, že to ve mně zanechalo stopu, protože mě Karel objevil. V té době jsem dělala modeling a dělala jsem s ním reklamu na jeho desku,“ pochlubila se moderátorka.

 
20:02
4. 10. 2021

Ve Slovanském domě se sešel celý šoubyznys. Málokdo si takovouhle událost nechal ujít. Miro Šmajda, Sabina Laurinová, Kateřina Brožová, Olga Lounová…

 
20:00
4. 10. 2021

Mezi posledními hosty se objevil otec Lucie Vondráčkové Jiří Vondráček s manželkou Hanou Sorrosovou. Bude zajímavé pozorovat, zda se potká se svou sestrou Helenou, se kterou už roky nemluví.

 
19:52
4. 10. 2021

Po dlouhé době se na veřejnosti objevila moderátorka Tereza Pergnerová. „Tohle je akce, na kterou nepřijít nejde. Jeho pokora, jeho skromnost, jak miloval své fanoušky, on se prostě obětoval. Není tady podobná figura, co tady byla.“ Moderátorka přiznala, že Karel byl pro ni vzorem, který byl i kolegou. „Chybí on jako takový, jeho duch ale existuje. Nasadil vysokou laťku, byl to vynikající řemeslník, který byl poctivý ke svému řemeslu,“ dodala Tereza. 

 
19:49
4. 10. 2021

Marcela Holanová zavzpomínala na Mistra. „Na nejlepšího partnera, co se týká zpívání a profese, my se měli opravdu rádi,“ řekla zpěvačka, která se přiznala, že bude plakat a že bude smutná. 

 
19:46
4. 10. 2021

Misska Andrea Bezděková přišla s moderátorkou Danielou Písařovicovou. Podle posledních zpráv se Andrea rozešla s Markem Lamborou, ale umně se z toho vykroutila. Holky přiznaly pouze to, že spolu často a rády běhají.  

 
19:44
4. 10. 2021

Velmi sexy model zvolila Helena Vondráčková. Průsvitný vršek odhalil její nadupaný dekolt. 

 
19:38
4. 10. 2021

Nejvíc vzpomínám na poslední setkání u něj na chalupě, kdy nás vyvezl ke kapličce. Bohužel jsem věděla, že je to poslední setkání. Ale těch setkáním bylo víc a všechny byly krásné,“ řekla Blesku exmanželka Leoše Mareše Monika, která přišla se starším synem Jakubem. 

 
19:36
4. 10. 2021

Ivana Gottová s režisérkou Olgou Špátovou pózovaly před plakátem k filmu. Ivana se rukou dotkla Karla... Posléze je doprovodila celá delegace ke snímku. 

 
19:33
4. 10. 2021

Po červeném koberci doslova proletěla bývalá první dáma, herečka Dagmar Havlová. Zvolila elegantní styl - tylovou sukni, bílou košili a kožešinové paletko. Na očích tmavé brýle. 

 
19:30
4. 10. 2021

S Karlem Gottem mě seznámil Ondřej Soukup na večírku. Když mě Karel Gott viděl v muzikálu Dracula, tak mě oslovil, zda bych s ním zpívala na jeho vánočním turné. Bylo to neskutečné. Bylo fakt krásné poznat, jak je laskavý, milej kolega. Byl neuvěřitelně laskavý, je v mém srdci napořád,“ řekla Blesku Leona Machálková. 

 
19:27
4. 10. 2021

Premiéru si nenechala ujít Lucie Borhyová nebo Vendula Pizingerová s manželem Josefem. 

 
19:25
4. 10. 2021

Na red carpet dorazila Ivana Gottová s dcerami Charlottou a Nellou. Zapózovaly a beze slova se odebraly do sálu. 

 
19:24
4. 10. 2021

Olga Špátová je ve Slovanském domě už hodinu, ale konečně přišla na red carpet. „Jsem vděčná, že se tady můžeme setkat a konečně film představit divákům. Ničeho nelituji, jsem si vědoma, že ten film nemůže být sedmihodinový, takže jsme museli vyhazovat a nebylo to jednoduché,“ netajila se Olga. „Myslím, že Karel věděl, že ten film musí být autentický, opravdový, tak jak ho známe." 

 
19:20
4. 10. 2021

Soupeřili jsme s Karlem ve Slavíkovi, ale bylo to fajn soupeření. Pětkrát jsem byl za ním druhý a byla to pro mě čest. Bylo fajn s ním spolupracovat, navždy na to budu vzpomínat,“ pochlubil se Petr Kolář v doprovodu přítelkyně Lenky. 

 
19:13
4. 10. 2021

Dvorní vokalistka Karla Gotta Dasha. „Bylo mi doporučeno vzít si kapesníky. Těším se, ale...“ říká zpěvačka. 

 
19:12
4. 10. 2021

Hudební boss František Janeček přišel v doprovodu zpěvačky Moniky Sommerové. Ta v jeho muzikálu Fantom Opery zpívala hlavní roli Christine. „Jednoznačně to nebude nejveselejší film, a tak se i trochu bojím. Byli jsme 50 let přátelé a 20 let spolupracovníci,“ netajil se Janeček, kterého smrt kamaráda velmi zasáhla. "Slyšel jsem, že děj filmu je velmi velmi smutný." 

Fantom se opět vrací do Prahy a 26. listopadu bude mít premiéru. Janeček se rozhodl jí věnovat Karlovi na jeho počest. 

 
19:10
4. 10. 2021

Bolek Polívka dorazil s manželkou Marcelou a syny Janem s Františkem. „Přemýšlím, zda budou kapesníčky potřeba, nebo ne, ale asi jo,“ přiznal herec. „Kája byl boss,“ prohlásil František Antonín Polívka, který je nejmladším synem herce. 

 
19:07
4. 10. 2021

Byl bych radši, kdyby tady byl Kája se mnou, s námi se všemi. Je to pro mě velmi osobní, protože jsme ze stejné branže a provází mě celý život,“ řekl Blesku Jan Neckář, který je o 10 let mladší než Gott. 

 
19:00
4. 10. 2021

Matka autorky filmu Karel Olgy Špátové, režisérka Olga Sommerová už film viděla a rozhodně by na něm nic neměnila. 

 
18:57
4. 10. 2021

Muzikant Felix Slováček překvapivě bez doprovodu. Spekuluje se, že by se v kině měla objevit jak jeho expřítelkyně Lucie Gelemová, tak i manželka Dáda Patrasová. 

 
18:56
4. 10. 2021

Lucie Bílá přijela v doprovodu snoubence Radka Filipiho. Zvolila krásné černé šaty na zem s hlubokým výstřihem a do uší pověsila dlouhé diamantové náušnice. „Přišla jsem podpořit něco úžasného a po dlouho době uvidím Karla. Moc se těším. Karel Gott je nenahraditelný,“ řekla Blesku zpěvačka, která Karlovi zpívala na pohřbu v katedrále na kúru Ave Maria. „Věděla jsem, že mu na jeho poslední cestě musím udělat radost, ale bylo to pro mě hodně těžké,“ přiznala Bílá. „Na spolupráci s Karlem jsem pyšná. V té době už jsem byla hodně vysoko, ale stejně jsem pyšná, že jsme spolu natočili album.“ 

 
18:55
4. 10. 2021

Hitmaker Michal David s manželkou Marcelou se přiznali, že mají plnou kabelku kapesníků. „Dva měsíce před jeho smrtí jsem se s ním viděl, byl už hodně slabý. Karel žije pořád mezi námi,“ říká zpěvák. 

 
18:53
4. 10. 2021

Dcera Lucie přišla s novým přítelem a svými syny, vnuky Mistra. „Viděla jsme jen kousky dva roky zpátky. Rozhodně jsem do toho nemluvila a moc se na to těším,“ řekla Lucie. „Byla s ním veliká sranda a mrzí mě, že už tady není. Měl jsem ho rád hlavně o Velikonocích a Vánocích,“ řekl Blesku Gottův vnuk Vojta. „Na dědovi bylo nejhezčí, když zpíval,“ dodal.

Nový partner rozvedené Lucie se s tchánem nestihl poznat. „S Ivanou skvěle vycházíme, voláme si a víme o všem, co děláme. Nemám zájem se s Dominikou stýkat, když vidím, co předvádí,“ řekla upřímně Lucie, která tatínka naposledy viděla 14 dní před jeho skonem. 

 
18:47
4. 10. 2021

Režisér Juraj Jakubisko s manželkou Deanou Horváthovou, která přišla ve velmi odvážném modelu – krajkových šatech, které odhalovaly její vnady.  

 
18:45
4. 10. 2021

Na red carpet přišel hudební skladatel a kamarád Mistra Karel Vágner v doprovodu manželky. „Mám strach, jaké to bude. Nechám se překvapit a nebudu nic předjímat. Zažili jsme spolu veselé věci, máme spolu spoustu historek,“ netají se muzikant a přidal historku s Karlem, jak společně natáčeli písničku a desku. „Snad to ustojím, kdyby ne, tak se slzám bránit nebudu. Ten film by se měl jmenovat Mimozemšťan, byl to člověk, který tuhle branži učil, jak být férový a nepodrážet. Kdyby byla katedra profesionalismu naší branže, tak by byl rektorem,“ dodal Vágner, který nedávno mluvil s Hankou Zagorovou, jež je momentálně v nemocnici. „Když jsem jí řekl, že jdu na premiéru, tak řekla, že by to neustála.“

 
18:36
4. 10. 2021

Dokumentární snímek odhaluje opravdu velmi soukromé soužití Karla s rodinou a jeho blízkými, zachycuje ale i jeho velmi náročný boj s nemocí, které před dvěma roky podlehl (1. října 2019). Proto se pořadatelé rozhodli před sál umístit koš s balíčky papírových kapesníčků. Jak se říká – jedno oko nezůstane suché. My, kteří jsme film už viděli na Febiofestu před rokem a půl, to můžeme potvrdit. Je to doják... 

 
18:22
4. 10. 2021

Příchody pozvaných hostů jsou očekávány od cca 18:45. Ale vdova Ivana Gottová (45) a režisérka snímku Olga Špátová s manželem Janem Malířem už jsou na místě. Ivana je v černých šatech, přes které má sako, a v balerínkách stejné barvy. Olga si vzala večerní róbu v šedé barvě s tělovou síťkou mezi ňadry. Cílem režisérky bylo zachytit autenticky Gotta jako fenomenálního zpěváka, jako malíře, ale zároveň jako milujícího manžela a otce svých dětí. 

 
18:18
4. 10. 2021

Krásný večer přejeme u online přenosu ze slavnostní premiéry filmu Karel. Ve Slovanském domě v Praze se dnes za účasti tvůrců a hostů uskuteční slavnostní premiéra celovečerního dokumentárního filmu Karel o Karlu Gottovi (†80). Snímek režisérky Olgy Malířové Špátové měl na stejném místě předpremiéru loni 18. září, kdy oficiálně zahájil filmový festival Febiofest. Premiéra byla poté odložena kvůli pandemii koronaviru. V kinech bude film od 7. října.

Fotogalerie
191 fotografií