O svém tajemném odchodu z domova se slušnou sumičkou peněz v kapse Uhlíř mluvit nechtěl. Přitom ale možná právě jeho nepochopitelný exces loni na Den dětí, pro které napsali se Zdeňkem Svěrákem (85) spoustu krásných písniček, inspiroval Arnošta Goldflama při psaní nové divadelní hry Réza a Mili. Dvě kamarádky spolu při cvičení probírají věčné starosti s muži. Jednou se jeden z nich ztratí a pátrá po něm policie. Jako přes kopírák kauza s Uhlířem a jeho ženou Helenou (63).

Výlet do ženské mysli

Autor a oslavenec v jedné osobě svou múzu neprozradil. Ale připustil, že mu dělalo potěšení vžít se při psaní do ženské duše. „Moje žena Petra taky probírá s kamarádkami svá témata. I když ji nešpehuji, vím to,“ řekl Goldflam. Mezi gratulanty byla i sousedka z Prahy 6 manželka herce Igora Bareše (55) Antonie Talacková (43). Ve hře představuje Rézi.

Hromadné živijó

Nechyběla ani další kamarádka bývalá televizní hlasatelka Marie Tomsová (69). „Velice jsem se bavila. Arnošt i představitelky Rézi a Mimi půldruhé hodiny udržovali diváky humorem a chytrými dialogy v dobré náladě,“ řekla Blesku. Na závěr dostali všichni v Divadle U Valšů sklenku sektu a oslavenci připili.

VIDEO: Nezvěstný Jaroslav Uhlíř (74) se našel: Policie ho převezla do nemocnice

Video
Video se připravuje ...

Nezvěstný Jaroslav Uhlíř (74) se našel: Policie ho převezla do nemocnice. Aktu.cz

Fotogalerie
43 fotografií