Děčínská rodačka žije už od roku 2014 s manželem, producentem Archiem Drurym (50) a dětmi (Tobinem, 11, Noahem, 5, Lunou, 4 měsíce) v prosluněném Miami. Byt v New Yorku, který si pořídila v roce 2005 za cenu kolem 50 milionů korun, se tedy stal nadbytečným, zvlášť když už tam až tak často za prací nelétá.

Apartmán ve čtvrti Tribeca proto rozsáhle zrekonstruovala a nyní ho prodává za dvojnásobnou cenu - požadovaných 4,7 milionu dolarů je v dnešním kurzu kolem 101 milionů korun! A je opravdu o co stát!

Loftový byt se nachází v devátém patře luxusní rezidence, kde je fitness, parkovací stání a samozřejmě vrátný po celý den. Z jídelny je neuvěřitelný výhled na řeku Hudson a panorama newyorských mrakodrapů. Původně třípokojový byt předělala Karolína na dvoupokojový. Z jedné místnosti vytvořila prostornou šatnu. Když ji viděla realitní makléřka Ruthie Assoulineová, nevěřila svým očím. „Nedostatek místa na šaty je v New Yorku výzvou. To, co Karolína přepracováním půdorysu vytvořila, jsem nikdy v bytech podobné rozlohy neviděla,“ přiznala časopisu People.

Byt má rozlohu 192 metrů čtverečních, a rekonstrukcí tak vznikl i prostor pro domácí kancelář opět s neskutečným výhledem. Elegantní nádech celému apartmá dodávají dřevěné podlahy a prostorné foyer, z něhož se vchází do podkroví, je doplněno o moderní umění z Karolíniny sbírky. V podkroví tohoto bytu navíc přivedla Karolína před 11 lety na svět syna Tobina.

Za zmínku stojí také originální stěna z hovězí kůže, dodávající bytu na unikátnosti. Elegantní kuchyň je laděna do bílé a od otevřeného obýváku ji odděluje panel z matného skla. Samozřejmostí jsou různé skříňky vyrobené na míru a vestavěné spotřebiče.

Součástí je také snídaňový bar s posezením. Koupelna splňuje vše, co by si člověk přál – dvojité umyvadlo, vanu a samostatnou prosklenou sprchu. Obývací pokoj je jako stvořen pro relax celé rodiny nebo na návštěvy přátel. Prostor nenarušuje televize, ta je totiž skryta ve velké dřevěné stěně. Byt tak snoubí modelčinu eleganci, nadčasové prvky, ale i nádech minulosti.

Život v Miami

Domovem české krásky je už řadu let Miami, resp. privátní ostrov Fisher Island nedaleko Miami. Z města je dostupný pouze trajektem či lodí. A je to vskutku pohádkové místo, kde z okna každý den mohou s dětmi pozorovat skákající delfíny či líně se převalující kapustňáky.

Po dvanácti letech v New Yorku jsme hledali něco, co bude víc v přírodě, vhodnější pro rodinný život,“ popsala Kurková v rozhovoru pro New York Post. „O Fisheru jsem nikdy dřív neslyšela, ale naštěstí jsme sem úplnou náhodou za někým jeli na návštěvu a rychle objevili potenciál tohoto místa. Jste deset minut od města, a přitom v zeleni, přírodě, obklopeni vodou ze všech stran,“ pochvaluje si život na ostrově.

VIDEO: Topmodelka Karolina Kurková jako rudá Sonja! Plány na život v Česku!

Video
Video se připravuje ...

Topmodelka Karolina Kurková jako rudá Sonja! Plány na život v Česku! Markéta Reinischová, David Turek

Fotogalerie
70 fotografií