Polovinu života prožil slovenský herec Boris Slivka v USA. Nedlouho poté, co ztvárnil roli povolance Vlada Rutkaje, jenž v seriálu Chlapci a chlapi čelil nejedné ráně osudu (podle scénáře například smrt nenarozeného dítěte, také podezíral manželku z nevěry a musel čelit svodům kolegyně z kapely), emigroval do Ameriky, kde zůstal až do své předčasné smrti. Srdeční slabost ho zastihla za volantem jeho vozu, a když bylo jeho tělo nalezeno, už mu bohužel nebylo pomoci. Po herci zůstala jak truchlící vdova, tak i maminka, známá slovenská herečka a zpěvačka Maja Velšicová (85).

Věčně usměvavá umělkyně byla se svým milovaným synem pravidelně v kontaktu, a stejně tak i s jeho manželkou Hankou. Ta se směrem ke své tchyni rozhodla udělat velké gesto. Po Slivkově skonu totiž nastala velká otázka, co bude s jeho ostatky. Zda zůstanou v Americe, kde měl rodinu a kde řadu let bydlel, anebo na Slovensku, kde zůstala jeho maminka. „Byl to pravý Američan, měl tam i státní občanství,“ prohlásila o svém synovi Velšicová. „Ale i přesto, že měl americké občanství, se rád vracel, protože to tu miloval,“ zmínila pro slovenský deník Nový Čas.

VIDEO: Nešťastně zamilovaný Martin Zounar, hvězda seriálu Chlapci a chlapi, skončil pod mostem: Nečekaná léčba zlomeného srdce

Video
Video se připravuje ...

Nešťastně zamilovaný Martin Zounar skončil pod mostem: Nečekaná léčba zlomeného srdce. Kisa Císařová

Hercova maminka, která nyní prožívá obrovský žal, se situací velice trápila. Snacha jí ale vyšla neuvěřitelným způsobem vstříc. „Bála jsem se vyslovit, že bych ho měla ráda pochovaného tady v Bratislavě... Ale ona mě potěšila věcí, která je pro mě těžko vyslovitelná,“ přiznala Maja. „Řekla mi, že ho dá do krematoria a část jeho popela mi přinese.“ Velšicová ho tak bude moct pohřbít i v rodné hroudě, ze které, jak se říká, vzešel. „Je to od ní veliké gesto a moc dobře chápu, proč ji miloval,“ svěřila se hvězda TV Šlágr deníku Aha!.

Fotogalerie
19 fotografií