Zpěvačka se s depresemi potýká už od útlého věku. Dlouhou dobu hledala cestu k matce, která nebyla rodinný typ. Otec malou Basikovou opustil, když jí bylo třináct let. „Už jako dítě jsem bývala často smutná a uplakaná, řekla bych až pesimistická. Později jsem navíc zjistila, že jako dítě jsem trpěla depresemi,“ popsala Basiková, která své problémy začala řešit až v dospělosti. „Dvakrát za život jsem pomýšlela na to, že to tady zabalím,“ přiznala otevřeně v novém pořadu Povídej na CNN Prima News.

Domácí násilí

Poprvé si chtěla na život sáhnout v době, kdy byla svobodná a neměla děti. „Ve chvíli, kdy se dostaví takový pocit, přestáváte vnímat svět kolem sebe. Nevidíte žádný záchytný bod nebo naději. Byl to těžký boj. Lékaři mi však pomohli uvědomit si, že mám celý život před sebou. Navíc jsem už tehdy toužila mít děti. Byl to můj celoživotní cíl a touha,“ svěřila se zpěvačka s tím, že myšlenky na smrt se u ní objevily podruhé, když už byla maminkou. Spouštěčem jejího psychického propadu mohla být i šikana a ponižování ze strany jejího druhého manžela Jaromíra Pizingera (66). Ten prý počítal kalorie a odměřoval jí dávky potravin, což z ní málem udělalo anorektičku.

Bere antidepresiva

Až s dětmi, dvojčaty Annou (29) a Marií (29), jejichž otcem je její první manžel Petr Jícha (58) alias Alva Basika, se jí podařilo najít smysl života. Se třetím manželem, Petrem Polákem (42), si zase v pokročilém věku pořídila syna Theodora (12). „Říkala jsem si, že jim to nemůžu udělat. Byl by to nesmírný zločin a obrovská chyba,“ řekla zpěvačka, jež se nyní s depresemi léčí a bere antidepresiva, která už zřejmě bude užívat navždy.

Špatný vztah s matkou

Za traumaty stála zpěvaččina matka, která se netajila tím, že by bez dítěte byla šťastnější. „Máma mě měla v osmnácti a asi mě brala jako přítěž. Taky mi ve slabých chvilkách řekla, že mě nechtěla. Ale už jsem se smířila s tím, že si to s sebou táhnu celej život,“ odhalila Basiková své rodinné tajemství. Z matky měla celé dětství strach a bála se vracet domů se špatnou známkou, protože jí hrozil výprask. O maminku Danielu (†73) přišla v roce 2018.

VIDEO: Tvoje tvář má známý hlas: Bára Basiková neudržela slzy! Kvůli Gottovi!

Video
Video se připravuje ...

Tvoje tvář má známý hlas: Bára Basiková neudržela slzy! Kvůli Gottovi! TV Nova

Fotogalerie
46 fotografií