Jedná se prý o tzv. vegetativní stav, kdy pacient sice kouká, při vědomí je ale jen částečně. „S tátou je to pořád stejný, ale stále bojuje a má chuť žít, a tak bojují lékaři i já,“ řekla deníku Aha! zpěvákova dcera Ester (50). „Dokud to nevzdá on, má smysl se snažit o zlepšení a věřit, že bude líp,“ konstatovala Ester Lauferová.

Pouští mu vzkazy

Naposledy za otcem byla právě v den jeho 82. narozenin, tedy ve středu 11. srpna. „Přečetla jsem mu nebo pustila všechny vzkazy od jeho kamarádů a kolegů. Pustila jsem mu gratulaci mámy a vyřídila všechny povzbuzující slova od fanoušků. Nemůže mi sice odpovědět, ale já cítila, že všechno vnímal,“ svěřila Aha! zpěvákova dcera.

Mluví na něho anglicky

Tátovi pouští i jeho oblíbenou muziku, vypráví mu novinky ze života a čte mu v angličtině. To proto, že čeština není jeho rodný jazyk a jakýkoli ne úplně obvyklý impulz by mohl znamenat vítanou změnu k lepšímu.

Co je vegetativní stav

Vegetativní stav, jinak zvaný i apalický syndrom, je zvláštním typem poruchy vědomí. Člověk má zachované kmenové reflexy, včetně spontánního dýchání a srdeční akce. Není ale schopen komunikace a nemůže žvýkat, ani polykat.

Už nemohou čekat

Těsně před operací Laufer chystal muzikál Ostrov pokladů. Je autorem scénáře, textů k písním a měl být také režisérem představení. Producent Oldřich Lichtenberg (58) rok a půl doufal, že se dá dohromady. „Teď jsem dostal od dcery Ester povolení, že už nebudeme čekat a Pepíkův muzikál bude mít na jaře 2022 v Divadle Broadway premiéru,“ řekl Aha! Lichtenberg. „A pokud by se dal do té doby Pepík do kupy, uvedeme ho na jeho počest,“ upřesnil producent.

VIDEO: Seriálové krásky: Bolestivé utrpení Burešové a Bernášková zabouchla dítě v autě

Video
Video se připravuje ...

Seriálové krásky: Bolestivé utrpení Burešové a Bernášková zabouchla dítě v autě Bára Horáková

Fotogalerie
27 fotografií