Anketa zaznamenala několik změn. Většinový podíl agentury Musica Bohemica, která Slavíka pořádá, koupil miliardář Karel Janeček. A Jaroslav Těšínský (71), který od roku 1996 stál v čele organizátorů, bude mít už pouze roli poradce.

„Já už to dělat nechci. Mé místo jednatele bude zastávat pan Jakub Horák,“ řekl Blesku Těšínský s tím, že Český slavík 21 bude samozřejmě modernější, a to především v oblasti techniky. 

„Přibudou zřejmě také nové kategorie, neboť populární hudba se neustále vyvíjí,“ pokračoval Těšínský. Hlasování bude probíhat elektronicky od druhé poloviny září a slavnostní vyhlášení v Hudebním divadle Karlín odvysílá v druhé polovině listopadu TV Nova.

Anketu v roce 1962 pod původním názvem Zlatý slavík vymyslel Ladislav Smoljak (†78) a vládl jí od samého začátku až do jejího konce před čtyřmi lety Karel Gott (†80), držitel celkem 42 Slavíků. Kdo jej nahradí v dalších ročnících, je v tuto chvíli otázkou, na kterou nikdo nezná odpověď. 

„Samozřejmě, že na tom něco je. Český slavík je ale hlas lidu. Je o popularitě, nikoli o kvalitě. A vždycky ta anketa měla neuvěřitelnou sledovanost. Myslím, že je dobré, že pokračuje dál,“ míní Těšínský a dodává: „Samozřejmě, že Gott do ankety vryl nesmazatelné stopy a Slavík rovná se Gott. Kdo ale ví, možná se časem najde někdo, kdo se neuvěřitelnému Gottovi alespoň trošičku přiblíží.“

Anketa se v minulých ročnících potýkala s několika potížemi, z nichž asi nejvýraznější byla kauza zpěváka Tomáše Ortela (45), který se měl v roce 2017 umístit na druhém místě. Pořádající agentura mu ale odebrala hlasy s tím, že hlasování pro něj neproběhlo fér.

VIDEO: Exšéf Českého slavíka Těšínský: Vše o manipulaci s hlasy v anketě! Proč a komu je bral?  

Video
Video se připravuje ...

Šéf Českého slavíka Těšínský: Vše o manipulaci s hlasy v anketě! Proč a komu je bral? Blesk TV

Fotogalerie
46 fotografií