Nebyla jen šansoniérka, ale také herečka. Ještě jako Carmen Farkašová (to bylo její rodné jméno) se přihlásila na divadelní kurz při státní konzervatoři v Bratislavě. Z nouze, protože ji nebavila práce v továrně. A ten kurz vedl právě herec Ladislav Chudík. V té době mu bylo pouhých 27 let. Přesto už dávno prokázal své přednosti, a proto mu byla svěřena role toho, kdo předává své znalosti dalším, byť pouze o pár let mladším studentům.

Jak už to tak v podobných případech bývá, většina studentek kouzlu svého talentovaného učitele okamžitě propadla. Carmen nebyla jiná. „Do pana profesora Chudíka jsme byly samozřejmě zamilované všechny, to ani nešlo jinak. Já ale určitě nejvíc. Mohla jsem na něm oči nechat,“ cituje Hanu Hegerovou spisovatel Miroslav Graclík ve své nové knize Královna šansonu, vydané nyní k jejím nedožitým devadesátinám.

Škola v té době neměla ani pořádné prostory, ve kterých by se dalo učit. „Chodili jsme proto k pedagogům domů, no zkuste si to představit. Takový krásný mužský, já do něj zamilovaná až po uši a k tomu sama u něj doma. Nechtěla jsem to ventilovat, říkat nahlas, dávala jsem si velký pozor, aby na mně ta zamilovanost nebyla vidět...“ uculovala se šansoniérka.

Ani Chudík prý nikdy nic nedal najevo. Ale... „Dneska vím, že není možné, aby nic nevěděl, nepoznal. Nebo si to aspoň myslím,“ vzpomínala po letech paní Hana na primáře Sovu, kterého milovaly snad všechny divačky legendárního seriálu.

VIDEO: Blesk Podcast: Úspěch Hegerové byl tvrdě vydřený. Texty vypadaly jako omalovánky

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Úspěch Hegerové byl tvrdě vydřený. Texty vypadaly jako omalovánky Blesk

Muži Hanina života byli celkem tři. Tím prvním byl její jediný manžel, profesor Dalibor Heger (†80), jehož, stejně jako Chudíka, potkala na konzervatoři. V roce 1954 si ho vzala za manžela. Po Hegerovi  jí zůstalo nejen příjmení, ale také jediný syn Matúš (†60). Tím druhým byl režisér Ján Roháč (†48), do kterého se zamilovala po rozvodu. „Měla jsem to štěstí, že jsem někoho takového potkala. Mnoho lidí opravdovou velkou lásku nikdy nepozná,“ prohlásila Hegerová.

Třetím osudovým mužem pro zpěvačku byl i Petr Hapka (†70). „Uzavřeli jsme hudební manželství,“ prohodil kdysi s úsměvem skladatel. Z jejich třicetileté spolupráce vznikl i nesmrtelný hit Levandulová, který se dodnes těší velké popularitě.

Fotogalerie
59 fotografií