I když se Šafránková v posledních letech neúčastnila akcí spojených s pohádkou a v roce 2013 ani nedorazila v rámci 40. výročí od natáčení Tří oříšků na saský zámek Moritzburg, kde německá televize MDR vyráběla vzpomínkový pořad, Popelka na jejím pohřbu podle informací z Ochranného svazu autorského chybět nebude.

Kdo vybíral?

Zda hit Kdepak ty ptáčku hnízdo máš, který napsal Karel Svoboda (†68) a nezapomenutelně nazpíval Karel Gott, Šafránková na svém pohřbu zahrát chtěla, anebo se tak rodina rozhodla až po jejím skonu, jasné není. Jaké další písně či sklady v kostele sv. Anežky České v Praze na Spořilově návštěvníci obřadu a také televizní diváci uslyší, je obestřeno tajemstvím.

Nejdřív veřejnost, až pak rodina...

Příznivci se s Libuší Šafránkovou budou moci rozloučit dnes mezi 10. a 14. hodinou, kdy bude rakev s jejími ostatky vystavena v kostele sv. Anežky na pražském Spořilově. „Vedle toho bude za kostelem vytvořeno pietní místo, kde bude možné vyjádřit soustrast rodině zápisem do kondolenční knihy,“ oznámili pořadatelé, Ministerstvo kultury a Národní divadlo. „Od 14 hodin se kostel pro veřejnost uzavře, aby bylo možné ho připravit na smuteční mši v kruhu rodiny a přátel, která začne v 16 hodin. Veřejnost ovšem bude mít možnost tento obřad sledovat na velkoplošných obrazovkách na prostranství nad kostelem,“ dodali.

Kdo do Prahy nemůže anebo nechce cestovat, bude mít možnost pohřební mši sledovat prostřednictvím České televize – přímý přenos nabídne od 16:00 zpravodajský kanál ČT24. Pietní místo v kostele bude pak přístupné ještě i během soboty, a to v čase od 14 do 18 hodin.

PŘÍMÝ PŘENOS NA BLESK.CZ SLEDUJTE DNES OD 9:30!

VIDEO: Exmilenka Felixe utíká z Prahy! A jaké bylo skutečně manželství Šafránkové?

Video
Video se připravuje ...

Exmilenka Felixe utíká z Prahy! A jaké bylo skutečně manželství Šafránkové? Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
45 fotografií