Velmi diplomaticky o tom slavná představitelka Popelky promluvila v roce 1993 v knize Ghetto vyvolenců. „Asi bych se těžce rozváděla. Je to jako se svatbou v kostele. Ale poctivě a pocitově - někdy čtyřikrát za den,“ říkala Šafránková v titulu Zuzany Maléřové o legendách Národního divadla. S hvězdou filmu Vrchní, prchni! nebo seriálu Nemocnice na kraji města nakonec žila až do své smrti. Co přesně se v jejich domácnosti dělo, ale věděli jen oni dva.

Šafránková byla ve vztahu s legendárním hercem stále ve střehu. Vždyť v době, kdy s ním začala chodit, ještě Abrhám udržoval paralelní vztah se zpěvačkou Naďou Urbánkovou (81). Ta dokonce sama na vlastní uši slyšela, jak Libuše, když Josefa poprvé viděla, prohlásila: „Toho si vezmu!“

A povedlo se. Svatbu měli v roce 1976 v kostele a i přes občasné drobné rozepře patřili mezi stabilní páry českého šoubyznysu. Abrhám byl pro manželku během jejího boje s rakovinou plic od roku 2014 velkou oporou a neustále se o ni staral. Libuščin odchod ho velmi zdrtil a celá rodina má o něj velký strach. Herec na tom totiž není zdravotně dobře.

Tři pohřby pro Popelku

Tento týden, v pátek 25. června, proběhne v kostele sv. Anežky na pražském Spořilově poslední rozloučení s Libuškou Šafránkovou. „Od 10:00 do 14:00 se bude konat veřejné tiché rozloučení. Od 16:00 bude náš provinciál Jakub Sadílek sloužit pohřební mši, která bude pouze pro nejbližší rodinu, nicméně bude přenášena i před kostel a bude podáváno svaté přijímání,“ zveřejnila na sociální síti farnost Panny Marie Sněžné. Zádušní mše a uložení na hřbitově se uskuteční o týden později, 2. července, v jejích rodných Šlapanicích u Brna.

VIDEO: Tři oříšky pro Popelku - kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky

Video
Video se připravuje ...

Tři oříšky pro Popelku - kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky Videohub

Fotogalerie
68 fotografií