Informace o pohřbu legendární filmové Popelky farnost zveřejnila na sociální síti. "V pátek 25.6. se bude v kostele sv. Anežky České na Spořilově od 10:00 - 14:00 konat veřejné tiché rozloučení. Od 16:00 bude náš provinciál o. Jakub Sadílek sloužit pohřební mši sv., která bude pouze pro nejbližší rodinu, nicméně bude přenášena i před kostel a bude podáváno svaté přijímání. Během víkendu bude pravděpodobně ve spořilovském kostele zřízeno i pietní místo pro ty, kteří by se ještě chtěli v tichosti rozloučit," píše se na facebooku.

Pověření pracovníci ministerstva kultury a Národního divadla byli v uplynulých dnech u kostela prohlédnout schody, po kterých mají chodit smuteční hosté a po nichž také budou vynášet rakev s ostatky Šafránkové. Jsou totiž v dezolátním stavu. Zda se je podaří alespoň částečně opravit, zatím není jasné.

Šafránková od roku 2014 bojovala s rakovinou plic a stáhla se mimo oči veřejnosti, přestala filmovat a užívala si rodiny a vnoučat. O tom, jaký je její skutečný stav, nevěděli ani její herečtí kolegové. V pondělí 7. června pak herečka oslavila 68. narozeniny a nastoupila do nemocnice na plánovanou úterní operaci, další den nad ránem zesnula.

VIDEO: Zemřela Libuše Šafránková: Jaký byl její životní příběh?

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Libuše Šafránková: Jaký byl její životní příběh? Videohub

Fotogalerie
56 fotografií