Podle informaci Blesku Jana Doležalová-Franková, která se narodila v roce 1967, ve čtvrtek dostala mrtvici a v pátek bohužel zemřela. 

Původně vystudovala herectví na DAMU, posléze působila v angažmá v Realistickém divadle i v Divadle za branou II., ale objevovala se i na dalších uměleckých scénách. Také spolupracovala dlouhé roky s Českým rozhlasem jako interpretka a autorka scénářů.  Věnovala se také pedagogice a vedla právě i Dismanův rozhlasový dětský soubor, z něhož vycházely často nové mladé talenty. 

Smrt Jany oznámil na facebooku její muž, básník Miloš Doležal. „Hospodin dal, Hospodin vzal... Drazí přátelé, dnes náhle a nečekaně povolal moji ženu Janičku Doležalovou-Frankovou, vzácnou bytost, matku našich tří dětí, uměleckou vedoucí Dismanova rozhlasového dětského souboru, herečku Realistického divadla a posléze Divadla za branou II., Divadla Dagmar a brněnského Divadla U stolu, rozhlasovou interpretku vroucného hlasu, pedagožku DAMU, režisérku Nezávislého podmelechovského divadla, autorku rozhlasových pořadů, editorku několika knih,“ napsal na sociální síti.

Připojil i informace o posledním rozloučení. „Prosím, vzpomeňte na ni v lásce a modlitbě. Společně se s ní rozloučíme při bohoslužbě v chrámu Narození Panny Marie v Želivě v sobotu 26. června 2021 v 16.00 hodin,“ dodal. 

VIDEO: Podrobnosti o pohřbu Šafránkové. A vážný stav Jaroslava Uhlíře

Video
Video se připravuje ...

Podrobnosti o pohřbu Šafránkové. A vážný stav Jaroslava Uhlíře Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
12 fotografií