„Ráno jsem ve stories sdílela fotku vyfocenou na přehlídce pár měsíců po porodu Loly. Přišly mi dvě reakce, že ukazovat tady takovou figuru po porodu je šlápnutí vedle. Že můžu způsobit ostatním maminkám psychické problémy a mohu je přimět k nesmyslným dietám. Čtyři roky starou vzpomínku jsem raději smazala. Nechtěla jsem si zamořit den. Ale stejně jsem to z hlavy nedostala...“ přiznala na svém instagramu moderátorka Lucie Křížková, která se v roce 2003, ještě pod svým dívčím příjmením Váchová, stala Miss České republiky. I jako dvojnásobná maminka si udržuje perfektní postavu a rovných 18 let od soutěže krásy se stále drží na váze zhruba 60 kilogramů.

„Je teď hrozně trendy (a fajn!) ukazovat nepřikrášlenou realitu. Když se podíváte na mé posty, uvidíte, že nemám problém dát sem fotky bez make-upu, ve vytahaných teplácích, ukázat břicho s diastázou... Ale je nutné pak rovnou hanit to, co je přikrášlené jen trochu, a přisuzovat tomu nebezpečný potenciál? Ta fotka je bez retuše, jediné přikrášlení je kromě make-upu ještě zatažené břicho, ale ruku na srdce, kdyby na vás mířily fotoaparáty novinářů, kdo by břicho nezatáhl?“ ptala se vyzývavě. „Kolikrát jsem slyšela názor, že kdo tvrdí, že měl lehké šestinedělí, ten kecá. Vážně? A že kdo je štíhlý bez diet, ten taky kecá. Vážně?“

VIDEO: Radikální změna v životě Lucie Křížkové! Proč moderátorka už nikdy nevkročí do pekárny.

Video
Video se připravuje ...

Radikální změna v životě Lucie Křížkové! Proč moderátorka už nikdy nevkročí do pekárny. Kisa Císařová, Aleš Brunclík

Půvabná Lucie, která se v roce 2009 stala manželkou známého jachtaře Davida Křížka (48), se domnívá, že její followerky, což jsou podle ní mladé ženy mezi 25–44 lety, se už instagramovou dokonalostí nenechají ovlivnit. Koneckonců na tom, že sdílí fotky, na kterých jí to sluší, není nic špatného. „Když to někomu po porodu sluší a má to štěstí, že je bez diet a bez cvičení brzy na původní váze, neměl by to radši nikde prezentovat? Aby náhodou? Vážně tady mohu mít takový negativní vliv? Takže už žádné fotky se skleničkou v ruce, abych nepodněcovala k alkoholismu. A žádné fotky z otužování, aby mě někdo nechtěl napodobit, a bez tréninku neměl kvůli mně zánět ledvin…“ povzdechla si.

Z duše hovořila i jiným slavným maminkám, například herečce Andree Růžičkové (36), která má, stejně jako Křížková, dvě děti, synky Tobiáše (3) a Jáchyma (1), nebo herečce Sandře Novákové (39), mamince syna Mikuláše (5). „Skvěle sepsané. Takhle bych chtěla vypadat i před dítětem,“ vtipkovala zpěvačka Ewa Farna (27), která v červnu 2019 porodila svého prvního potomka, syna Artura (téměř 2 roky).

„Jen vám to přeju a sama jsem vděčná za to, co mám já. Každá to máme jinak – amen! Hlavně se ciťme a buďme zdravé – každá ve svých křivkách / velikostech. Jste krásná,“ dodala ještě interpretka hitů Boky jako skříň nebo Měls mě vůbec rád, která se přitom nedávno pochlubila naprosto výstavní postavou, na níž bylo jasně patrné, že se poporodních kil již zbavila.

Fotogalerie
72 fotografií