Musela vybudit dav o 160 lidech a udržet atmosféru, aby to nebyla na kameře nuda a hosté a publikum našli společnou řeč. Bez křiku se to tak mnohdy neobešlo, protože nikdy dopředu nevěděla, jak na sebe budou reagovat.

„Když jsem vymyslela Kotel, tak jsem to konzultovala s psychiatrem, protože při práci s tolika lidmi byly zapotřebí různé psychologické nástroje,“ přiznala moderátorka, která později přesedlala na přece jen umírněnější pořad Máte slovo ve veřejnoprávní ČT.

Ukřičenou nováckou show dle svých slov ale sama odnášela psychicky. „Občané přijeli rozčilení sice na politika, ale negativní energie šla přes mě. Byla jsem jako hromosvod,“ svěřila se Jílková.

„Po Kotli jsem mívala úzkosti, bylo to opravdu náročné...“ A byla tedy ráda, že své pocity mohla konzultovat u psychiatra, který jí radil s pořadem. Poté, co jí začaly chodit anonymní vyhrůžky, že bude i s dětmi viset, se rozhodla vyhledat psycholožku.

„Od ní jsem ale žádnou dobrou radu nedostala. Navíc jsem tam zažila, že se o něčem rozpovídáte, chce se vám i plakat, a na druhé straně se ozve – končíme, čas vypršel!“ posteskla si moderátorka v rozhovoru pro Český rozhlas. Nakonec se z toho dostala sama. „Naučila jsem se vypnout mozek,“ prozradila Jílková svůj recept na úzkosti. Raději se prý léčí spánkem a relaxací.

VIDEO: Míša Jílková o módě: Vážení občané, kašlu na trendy!

Video
Video se připravuje ...

Míša Jílková o módě: Vážení občané, kašlu na trendy! Jan Jedlička, Markéta Reinischová

Fotogalerie
33 fotografií